Gezonde haverrepen

Rond een uur of half elf in de ochtend, begin ik altijd al een beetje trek te krijgen, maar vind ik het nog te vroeg om te gaan lunchen. Dan is het heel fijn om zoiets als deze gezonde haverrepen bij je te hebben, zodat die je trek nog even stilt. Je maakt een grote koek, die je vervolgens in repen snijdt en zo heb je een voorraadje voor in ieder geval een week. Het maken ervan is ook echt niet moeilijk. Je gooit alles door elkaar en bakt de koek af in de oven, that’s it. Ze zijn niet zo zoet, ik voegde enkel twee eetlepels appelstroop toe of het wat zoeter te maken. Je kan natuurlijk ook een andere zoetstof zoals suiker of honing gebruiken, en als je het nog niet zoet genoeg vind wat meer zoetstof gebruiken. Maar hoe meer suiker, hoe minder zijn naam ‘gezond’ geld. Maar ach, we moeten toch eten wat we lekker vinden? Stiekem smeerde ik als pindakaasjunkie steeds wat pindakaas op deze repen. Ook lekker om op het eind er wat gesmolten pure chocolade over te doen of de repen in de chocolade te dippen. Hmm. Wat jij lekker vind natuurlijk!

  • 100 g havermout
  • 1 el lijnzaad
  • 1 el zonnebloempitten
  • Snuf zout
  • 40 g gemengde noten
  • 3 el geraspte kokos
  • 25 g rozijnen
  • 2 el appelstroop
  • 1 ei
  • 1 el zonnebloemolie

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng alle ingrediënten door elkaar in een bak. Hak eventueel de noten grof.

Verdeel bakpapier in een ovenbestendige vierkante of rechthoekige schaal. Verdeel het ‘deeg’ hierin en druk plat.

Bak de koek in 25 minuten in de oven gaar en knapperig.

Snijd de repen als de koek nog warm is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: