Frisse kwarktrifle

Zoek je nog een snel, zomers toetje om te maken? Stop! Je bent hier bij het goede recept. Deze kwarktrifle ziet er namelijk heel mooi uit (vind ik dan) en je bent er helemaal niet lang mee bezig geweest. Het is ook een dikke aanrader voor wanneer het zomer is. Ikzelf zit dan niet per se te wachten op een zwaar toetje zoals chocolade-ijs of brownies. Deze kwarktrifle is super licht en lekker. Als je liever ander fruit gebruikt dan frambozen kan dat natuurlijk ook. Aardbeien en/of bosbessen passen ook heel goed in deze trifle. Ik vond het er wel leuk uitzien in kleine weckpotjes, maar als je die niet hebt dat kun je ze ook in andere kleine eenpersoonsglaasjes serveren. Of gewoon in een grote schaal. Dan kun je nog een tweede keer opscheppen. Of nou ja, grote kans dat het dan al lang op is natuurlijk. Wel leuk om het in glas te serveren, dan zie je die laagjes zo mooi zitten. Of in een stenen schaal kan ook, dan is het een verrassing wat er onder zit. Ik ben benieuwd wat jij ervan vind! Laat je het me weten als je het recept gemaakt hebt? Vind ik leuk!

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 500 g kwark
  • 1/2 citroen
  • 120 g digestives
  • 60 g boter
  • 6 el jam
  • 125 g frambozen
  • 80 g poedersuiker

Doe de digestives in de staafmixer zodat de koekjes fijn worden gemalen. Smelt de 60 gram boter op laag vuur in een pannetje en voeg als dit helemaal gesmolten is de gemalen digestives toe. Meng met een lepel en zorg ervoor dat de boter goed overal verdeeld is. Verdeel dit over 6 kleine weckpotjes of glaasjes, of een grotere schaal. Druk de bodem aan en zet in de koelkast.

Was de citroen. Rasp ongeveer het schil van een kwart citroen. Doe de kwark in een kom, voeg de citroenrasp toe en pers de halve citroen uit boven de kwark zodat ook al het sap bij de kwark in de kom belandt. Voeg ook de poedersuiker toe en klop met een garde tot een egaal. romig mengsel.

Haal de grote schaal of de weckpotjes uit de koelkast. Verdeel er per portie een el jam over (dus 6) en verdeel hier de kwark over. Verdeel als laatste de frambozen over de potjes of de schaal. Zet een halfuur of langer in de koelkast.

Advertenties

Een gedachte over “Frisse kwarktrifle

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: