Snelle granola uit de pan

Wat ontbijt jij het liefst? Ga je voor een smoothie powerontbijtje, een snel bakje yoghurt, havermoutpap, gewoon brood of ben je eigenlijk niet zo’n ontbijter? Ikzelf ontbijt door de week meestal met zelfgebakken bananenbrood. Als ik wat meer tijd heb in de ochtend, maak ik havermoutpap. Met rozijnen, appelstroop, lijnzaad en pindakaas om precies te zijn. En in het weekend soms nog met stukjes stroopwafel of speculaas. Maar ik weet dat er heel veel mensen zijn die het liefst een bakje yoghurt met granola eten. Lekker snel en het geeft je een goede energiekick. Maar het de cruesli en granola uit de winkel is niet altijd even gezond. Deze bevatten vaak veel suiker. Als je het zelf maakt kun je zo veel suiker als jij wilt toevoegen. Ik raad je wel aan om een beetje honing toe te voegen, ik vind het wel lekker als het een beetje zoet is. Maar met mate. Nu denk je misschien: ik heb helemaal geen tijd om zelf granola te maken. Maar voor dit recept vind je vast wel een gaatje in je planning. Want echt, in vijf minuten heb je deze granola gemaakt. Je maakt hem namelijk in de pan. Je roostert eerst de havermout met de kokos en nootjes en voegt dan de rest toe. That’s all. Verder kan je natuurlijk creatief zijn in de ingrediënten van deze granola. Heb je bijvoorbeeld geen lijnzaad? Kun je gewoon weglaten. Zonnebloempitten en pompoenpitten kunnen er ook prima in. Verder kun je naast rozijnen ook nog ander gedroogd fruit toevoegen, abrikoos bijvoorbeeld. De granola is lekker om met yoghurt of kwark te eten. Tenminste, als je daar liefhebber van bent. Ik niet echt helaas, maar deze granola gaat er als losse snack bij mij heel goed in!

Ingrediënten voor 6-8 porties:

  • 75 g havermout
  • 25 g geraspte kokos
  • 2 el lijnzaad
  • 50 g ongebrande noten
  • 2-3 el honing
  • 2 el rozijnen
  • 1 el kokosolie

Hak of kneus de noten in grove stukken. Doe de havermout, nootjes, geraspte kokos en het lijnzaad in een koekenpan en zet het vuur laag. Blijf roeren met een pollepel, en zodra het een beetje bruin begint te worden voeg je de rozijnen, kokosolie en honing toe en roer je dit goed door.

Laat volledig afkoelen. Bewaar de granola in een luchtdichte pot.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: