Hartige zalmtaartjes met courgette

Quiche, maar dan klein! Zalm, bieslook en roomkaas is een bekende combinatie. Lekker op een broodje of in wraps. In deze quiche gebruik ik zalm en bieslook, de roomkaas laat ik weg en gebruik cottage cheese. Dit is lekker licht. Eigenlijk is dit een heel simpel receptje. Je hebt er geen pan voor nodig, de courgette voeg je gewoon rauw toe, dat gaart prima in de oven. Deze taartjes zijn heel geschikt als lunch, of als avondeten met een salade erbij. Als je wilt kun je nog meer groenten toevoegen zoals tomaat. Kijk maar gewoon even wat je in de koelkast hebt staan:).

Ingrediënten voor 4 taartjes:

  • 4 plakjes hartige taartdeeg
  • 1/4 courgette
  • 1 ei
  • 100 g gerookte zalm
  • 1 el verse bieslook, fijngehakt
  • 1 el verse basilicum, fijngehakt
  • 130 g cottage cheese
  • 4 el gerapste kaas
  • 4 el paneermeel

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Ontdooi de plakjes hartige taartdeeg. Meng de cottage cheese met het ei, de bieslook, basilicum en peper en zout in een bakje door elkaar.

Gebruik kleine ovenbestendige schaaltjes om de taartjes in te maken. Heb je dit niet, gebruik dan muffinvormpjes.

Knip bakpapier op maat van het schaaltje, en druk het plakje deeg erin, zodat de zijkanten tegen de randen aan plakken. Verdeel hier het paneermeel over, per schaal een eetlepel. Snijd de courgette in plakjes. Verdeel de courgette en gerookte zalm over de schaaltjes, en verdeel dan het ei-mengsel over de quiches. Maak af met elk een eetlepel geraspte kaas.

Zet 20-25 minuten in de oven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: