Mei: naar Haarlem, strand, werken en school…

Hi,

Leuk dat je mijn maandverslag van mei leest! Na zo’n maand als april was deze maand toch wel een pittige. Ik heb veel gewerkt en moest toch wel weer wat aan school doen. Maar ik heb ook andere leuke dingen gedaan, zoals gefietst op de racefiets, een verrassings high tea georganiseerd, naar het strand geweest, veel gekookt en een dagje geshopt in Haarlem. Je leest alles in mijn maandoverzicht van mei.

 

Dinsdag 1 mei

Vandaag stond ik al vroeg op (voor in de vakantie dan haha) want om 9 uur stond Elisa al voor de deur. We zouden samen pannenkoeken en een carrot cake gaan bakken voor onze vriendin Bibi. Die was namelijk bijna jarig, dus we wilden haar verrassen met een complete high tea. Met zes vriendinnen fietsten we naar haar huis en iedereen had wat te eten meegenomen. Ze was blij verrast!

Om ongeveer 15.30 uur was ik weer thuis, en moest ik alweer aan de bak in de keuken. Mijn ouders waren namelijk twintig jaar getrouwd, en daarom kookte ik een driegangenmenu voor ze. Ik maakte als pre-snack nacho’s uit de oven met zelfgemaakte guacamole, als voorgerecht aardappeltortilla (recept staat of komt online, ik weet op dit moment nog niet hoe ik het ga inplannen haha), als hoofdgerecht wraps met coleslaw en garnalen (hiervoor geld hetzelfde haha) en als toetje maakte ik carrot cake tiramisu met nog wat leftovers van de high tea. Alles viel goed in de smaak, gelukkig!

Woensdag 2 mei

Vandaag startte ik de dag lekker rustig op, en ’s middags gingen we naar het strand in Petten. Daar hebben we gepicknickt en we hebben van Petten naar Sintmaartenszee en weer terug gelopen. Wel met een pauze in het strandpaviljoen natuurlijk. 🙂

Donderdag 3 mei

Vandaag moest ik weer werken. De laatste keer inwerken in dit filiaal, straks mocht ik voor het echie beginnen in het nieuwe filiaal. Ik werkte van 12 tot 16, en toen ik weer thuiskwam had ik nog wel energie over om een stukkie te fietsen. Dus samen met mijn zusje ging ik naar buiten en vanwege wat snelheidsverschillen tussen ons normaal gesproken, ging Meike op de racefiets en ik op mijn normale om het zo een beetje in balans te stellen. In het begin was het bij elk stoplicht weer vallen, maar op een gegeven moment had ze de spirit te pakken en was het toch wel erg pittig om naast iemand te fietsen die met 22 km/h crost. Enfin, we fietsten dus naar Enkhuizen wat ongeveer 15 km was, naar mijn vaders werk om hem te verrassen dat we helemaal naar hem toe waren gefietst. Helaas was hij op zijn andere kantoor, in een dorp ergens anders. Helaas, toen zijn we maar weer teruggefietst naar huis.

Vrijdag 4 mei

Vandaag moest ik weer werken, maar dit keer in het nieuwe filiaal. Die opende namelijk 8 mei, dus iedereen was druk bezig met alle voorbereidingen. Ik moest van 8 tot 18 uur werken, best lang maar wel heel gezellig met allemaal aardige collega’s. We hebben de hele dag vakken gevuld met z’n allen. En om 20 uur was ik natuurlijk even 2 minuten stil, om alle omgekomen mensen en soldaten te herdenken die voor onze vrijheid hebben gezorgd.

Zaterdag 5 mei

En vandaag moest ik weer an die Arbeit, op de planning stond weer van 8 tot 17 maar om 15 uur mocht ik al naar huis. Vandaag moest er eigenlijk vooral schoongemaakt worden. Toen ik thuiskwam heb ik nog even wat dingen gehaald voor het eten en naar de bieb geweest met mijn moeder. Daarna even geblogt (dat is NU haha), en straks een lekker snaaidiner met broodjes en smeertjes. Oh ja en een lekkere salade die ik straks ga maken, waarvan het recept binnenkort online komt.

Zondag 6 mei

Vandaag moest ik werken van 10 tot 17 uur. Dat was de planning tenminste, want omdat alles zo ruim gepland was waren alle klusjes om 14 uur wel zo’n beetje gedaan. Dus we mochten om 14 uur al naar huis, wat ik opzich niet zo erg vond want ik wilde eigenlijk nog wat aan de blog en aan school doen (dat laatste is natuurlijk helaas niet gelukt). Ik maakte twee nieuwe recepten voor de blog, een vegan brownie en een marmer bananenbrood die inmiddels al een tijdje online staat.

7 t/m 10 mei

Weer naar school, na drie weken niet naar school te zijn geweest was het weer even inkomen. Helemaal met dat lekkere warme weer. Gelukkig hadden we na drie dagen alweer lang weekend! Woensdagavond moest ik werken, voor het eerst in het nieuwe filiaal die net open is.

Donderdag 1 mei

Vandaag was het Hemelvaartsdag. We wilden iets met onze familie gaan doen, en we besloten naar Egmond te gaan om hier te gaan wandelen. We hebben in totaal ongeveer 18 km gelopen. Wel een mooie wandeling, want op het eind gingen we een stuk door de duinen lopen. Daarna even in een strandpaviljoen wat gedronken. Toen weer een stukje gelopen, naar het centrum waar ik een zonnebril kocht. Daarna gingen we uit eten bij Eazee. Ik bestelde een vegetarische curry met tempeh en groenten. Die was lekker!

Duin in Egmond aan Zee

Vrijdag 12 mei

Ik ging om 11 uur al naar Elisa toe, we gingen afspreken en zouden gaan fietsen. We maakten eerst lekkere tosti’s als lunch, en daarna fietsten we een stuk. We moesten op tijd terug zijn, want om 15 uur moest ik alweer werken. Ik werkte tot 21.15.

Zaterdag 13 mei

Overdag werkte ik van 10 tot 17 uur, en ’s avonds kwam Elisa bij me eten. We haalden sushi, lekker! Na het eten hadden we opeens bedacht dat we elkaars haar wel konden knippen. Dus Elisa heeft mijn en Meikes haar gewassen en daarna geknipt, hahaha.

Zondag 14 mei

Vandaag weer gewerkt van 9 tot 18 uur. Omdat het moederdag was, hebben we ’s ochtends om half negen nog even een beschuitje op bed gebracht. We hadden nog iets voor haar besteld, maar iets te laat dus die komt over een paar dagen pas aan haha.

15 t/m 19 mei

Maandag was ik vroeg uit, dus toen ik thuiskwam lunchte ik met een lekkere pan-tosti. Dat is mijn nieuwe ding de laatste tijd, een tosti met van alles en nog wat uit de koelkast die ik dan met boter insmeer en in de pan bak. Elke maandagmiddag tegenwoordig haha. Om 17 uur moest ik weer werken.

Op dit moment is het dinsdagmiddag, en ik heb onverwachts twee tussenuren. Dus ik zit nu op de computer in de mediatheek op school, thuis doet de computer het niet dus bloggen doe ik nu maar eventjes op school.

Woensdag en donderdag waren niet zo bijzonder, gewone schooldagen eigenlijk. Donderdag na school maakte ik nog even een moederdagcadeautje, beetje laat hahaha oeps! Maar de bestelling was nu pas binnengekomen, dus we gaven donderdagavond ons cadeautje. We hadden een grabbelton gemaakt met allemaal foto’s, en ze mag elke dag een foto grabbelen.

Vrijdag ging ik na school naar de Bagels en Beans met twee vriendinnen. Ik bestelde een vegan pecan taartje waar ik heel nieuwsgierig naar was. Heel lekker! Na de bagels haalde ik mijn vriendin Elisa op, en we gingen naar mijn huis. Daar kookten we een aparte maar geweldig lekkere lasagne met gegrilde aubergine, mozzarella, bechamelsaus met hummus en zongedroogde tomaat. En nog veel meer. Misschien komt het recept binnenkort online:). Na het koken ging ik naar de muziekschool voor een bandrepetitie.

Pinksterweekend: 19 t/m 21 mei

Zaterdag moest ik werken van 9 tot 16. Daarna ging ik met mijn ouders en zusje naar Bergen aan Zee, er was een Karavaanvoorstelling: Bleekneusjes. Eten deden we in de auto, we hadden een pastasalade gemaakt die we in de auto op aten. De voorstelling was zó leuk! Het was bij een landgoed, wat vroeger een gebouw was om de arme kindjes van het platteland wat te laten opknappen. We maakten gedurende de voorstelling een kleine wandeling door de duinen.

Bleekneusjes

Zondag moest ik weer werken. Ik werkte van 8.30 tot 15 uur. Daarna kregen we bezoek, en ik kookte deze avond. Ik maakte vegetarische groene curry met gekookte eieren en groenten in kokosmelk. En nog een salade met geroosterde broccoli, jullie kunnen de recepten binnenkort verwachten:).

De volgende dag moest ik weer werken, van half negen tot 15 uur. Na het werken ging ik een boek lezen voor school, moet ook gebeuren haha. ’s Avonds gingen we barbecueën, en na het eten ging ik samen met Elisa nog een rondje fietsen op de racefiets.

22 t/m 25 mei

Dinsdag had ik gewoon weer school. ’s Avonds ging ik met school naar de film, voor CKV met heel Havo 4. We gingen naar de film ‘A Monster Calls’. Zelf vond ik dit een hele zielige film, ik werd er gewoon niet zo blij van weet je wel.

Mooi uitzicht aan het Markermeer

Woensdag was weer een dag vol met school en saaiheid. ’s Avonds ging ik naar Elisa toe, en we gingen koken in het thema Libanees. We maakten couscoussalade met aubergine en feta, falafel (oké die hadden we gekocht), groene salade, broodjes en hummus. Daarna besloten we nog een rondje op de racefiets te crossen. En dat werd langer dan verwacht: we fietsten naar Enkhuizen, en in totaal hebben we 37 km gefietst.

Donderdag weer gewoon school gehad, en na school besloot ik eens wat aan school te gaan doen. Niet echt een interessante dag om over te schrijven dus.

Vrijdag na school ging ik samen met Veerle, mijn naamgenoot en vriendin haha, een ijsje halen in de stad. ’s Avonds kookte ik twee nieuwe recepten voor mijn blog, die we ook meteen op aten: een vegan spaghetti met hummussaus en hele lekkere quesadilla’s met tonijn.

26 en 27 mei

Zaterdag moest ik van 9 tot 17 uur werken. Daarna ging ik naar huis en omdat het zulk lekker weer was haalde ik een softijsje bij de snackbar. Kan ik soms zo veel zin in hebben! Daarna kwam een vriendin van mij, Elif naar mij en we gingen samen koken. We maakten van alles en nog wat: poffertjes met ricotta-kruidendip en gerookte zalm, couscoussalade met z’atar, nootjes, munt en gebakken courgette en champignons, stokbroodje met pesto, mozzarella en tomaat, gebakken knoflookgarnalen, aardappels uit de oven met citroen en knoflook, en kipburgers met spek. Dat laatste niet voor mij uiteraard, want ja #vegalife. Alles viel wel goed in de smaak trouwens, deze hele tafel kwam gewoon op. We waren pas tegen tienen klaar met eten, toen gingen Elif en ik nog een rondje fietsen.

Zondagochtend werd ik om 8 uur wakker, dat is gewoon mijn ritme tegenwoordig haha. Ik had deze ochtend lekker de tijd om te bloggen, daar had ik al eventjes niet zoveel meer aan gedaan. Rond een uur of half twaalf vertrok ik samen met mijn moeder naar Haarlem. We hadden een shopdagje gepland, ik had echt weer even wat dingen nodig. We slaagden als snel, bij de H&M kocht ik twee nieuwe broeken. Even later gingen we lunchen bij By Lima, waar ik een lekkere salade met linzen en feta at, en mijn moeder een doperwten-muntsoep. Na de lunch gingen we weer verder shoppen, en ik kocht hele leuke Dr. Martens! Zie de foto hieronder hoe ze eruit zien. Later die middag gingen nog even wat drinken op een terrasje, bij Native. Ook echt een te leuk tentje, ik schrijf binnenkort denk ik een artikel over leuke hotspots in Haarlem want hier heb je zo veel leuk tentjes!

 

Kurkuma thee met carrot cake bij Native

 

H&M Divided in Haarlem van bovenaf 🙂

 

Lunch bij By Lima

 

Blij met mijn nieuwe schoenen!

 

Kiekjes in Haarlem

 

9, 30 en 31 mei

Gewoon schooldagen waren dit, niet zo bijzonder. Maandagavond weer gewerkt, de eerste keer dat ik de broodafdeling in m’n eentje moest afsluiten en dat ging eigenlijk best wel goed. Woensdag had ik maar 2 uurtjes school, lekker relaxed! Donderdag ook niet veel bijzonders, ik was nog een rondje gaan fietsen op de racefiets.

 

Juni wordt een drukke schoolmaand denk ik, 25 juni heb ik namelijk toetsweek. Ook moet ik elk weekend weer werken, dus heel veel leuke dingen ga ik denk ik niet doen. Maar vast wel een paar spontane leuke dingen! Tot het volgende maandoverzicht! 🙂

Liefs, Veerle

Advertenties

2 gedachten over “Mei: naar Haarlem, strand, werken en school…

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: