Fantastische vegetarische lasagne met bechamelsaus met hummus, gegrilde aubergine en spinazie

Typisch voorbeeld van een fusion kitchen dit. Want echt, deze lasagne is echt totaal niet Italiaans meer. Maar maak deze lasagne, want dit is gewoon de lekkerste lasagne die ik sinds lange tijd gegeten hebt. Je zal het misschien niet bedenken, om hummus in je bechamelsaus te doen. Maar die houd ik erin, want hij maakt de saus nog romiger en krachtiger van smaak. Eigenlijk is dit een soort Libanese lasagne, door de hummus en de falafel. Ja, er gaat ook nog falafel in. Of eigenlijk op. We verkruimelden de falafel erboven, en het resultaat was heel erg lekker.

Dit recept maakte ik trouwens met Elisa, op een vrijdagavond waarbij we allebei veel zin hadden om echt iets lekkers te kopen. We bedenken eigenlijk nooit van tevoren wat we maken, we wandelen gewoon zo de supermarkt in en een kwartier later komen we zwaarbeladen weer uit de supermarkt, vaak met de gekste ideeën om te maken. Zo laatst dus deze lasagne. Momenteel zitten we allebei in een hummus- en falafelfase, dus daar moesten we sowieso iets mee. Ik heb wel even getwijfeld of ik deze erop zou zetten. Ik heb geen moeite gedaan voor mooie foto’s, eerder even een snel kiekje met de camera gemaakt. Toch vond ik deze foto’s goed genoeg, en vind ik het eigenlijk wel leuk om een keer een wat gekker en uitdagender receptje met jullie te delen. Lijkt jou deze lasagne lekker?

Ingredienten voor 4-6 personen:

  • 250 g verse lasagnebladen
  • 100 g hummus naturel (of pikant, of iets anders!)
  • 300 g spinazie
  • 50 g boter
  • 60 g bloem
  • 500 ml melk
  • 1 aubergine
  • 1 bol mozzarella
  • 1 pakje vegetarisch gehakt
  • 100 g geraspte kaas
  • 3 el zongedroogde tomaten
  • 2 tomaten
  • 100 g falafel

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Hak de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.

Maak de bechamelsaus. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur, en voeg beetje bij beetje de bloem toe. Mix met een garde tot een roux, en voeg beetje bij beetje de melk toe. Als alle melk erin is opgenomen laat je de saus nog even op het vuur staan, en vergeet niet door de roeren. Als de saus dik genoeg is, voeg je de hummus en de gesneden zongedroogde tomaatjes toe. Voeg ook 25 g van de geraspte kaas toe. Breng op smaak met flink wat peper en zout.

Roerbak de spinazie in een koekenpan met wat olijfolie. Voeg beetje bij beetje toe, zodat alles in de pan past.

Snijd de aubergine in plakken. Bak deze in een koekenpan, in een laagje olijfolie. Bak op laag of middelhoog vuur, en laat ze vooral niet te kort bakken want aubergine is echt het allerlekkerst als hij zacht gebakken is en niet meer rauw.

Snijd de tomaten en de mozzarella in plakjes. Begin met het maken van de lasagne. Neem een ovenschaal, en begin met een klein beetje saus aan de onderkant. Bouw je lasagne met de lasagnebladen, plakjes tomaat, mozzarella, aubergine, spinazie en vega gehakt. Herhaal dit tot je ingrediënten op zijn. De bovenkant maak je af met 75 g geraspte kaas, en verkruimel hier de falafel over.

Zet de lasagne 30 minuten in de oven.

2 gedachten over “Fantastische vegetarische lasagne met bechamelsaus met hummus, gegrilde aubergine en spinazie

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: