Turks brood-tosti met oude kaas en courgette

Ik heb een soort nieuwe gewoonte ontwikkeld. En dat is dat ik elke maandagmiddag een tosti voor mezelf maak. Dan ben ik al 12.15 uit van school, en is er de hele middag niemand thuis zodat ik lekker alle schoolopdrachten en blogs af kan maken. Dan kan ik zo lekker doorspitten. Maar uiteraard niet zonder een zelfgemaakte tosti. De tosti heb ik weer herontdekt, ik heb namelijk jarenlang nauwelijks tosti’s gegeten om de een of andere reden. Nu wel weer, ik trek altijd gewoon de koelkast open en kijk wat erin ligt. Je kan je nog verbazen wat er allemaal in je koelkast ligt, echt waar, eigenlijk kan er van alles op je tosti. Het verschilt bij mij van hummus tot pesto, van geitenkaas tot oude kaas, van basilicum tot koriander en van tomaat tot spinazie.

Laatst maakte ik een tosti van Turks brood. En dat vond ik er toch wel eentje voor de blog! Als het brood een dagje oud is, kan het nog prima mee voor deze lekkere tosti. Het is een heel simpel receptje, maar dat vinden jullie vast niet zo erg voor een keertje ;). Wat is jouw favoriete tosti?

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • Een stuk Turks brood, ongeveer een 1/8 brood
  • 2 tl pesto
  • 1 grote plak oude kaas
  • Een stukje courgette (ong 1/8)
  • Een handje rucola
  • 1 tl pijnboompitten
  • margarine

Snijd een stuk Turks brood af, en snijd hem in de lengte doormidden. Besmeer beide kanten met pesto. Snijd het stukje courgette in dunne plakjes. Leg een plak kaas op het brood, vouw eventueel dubbel. Verdeel ook de courgette over het broodje, gevolgd door de rucola en pijnboompitten. Leg de bovenkant op het belegde broodje. Besmeer beide kanten met margarine of roomboter.

Neem een pan, en zet deze op middelhoog vuur aan. Laat de pan zelf heet worden. Zodra de pan heet is, zet je het vuur laag en bak je de tosti erin. Leg een zwaar voorwerp op de tosti, zodat ie tijdens het bakken wordt aangedrukt. Bak aan beide kanten goudbruin. Serveer eventueel met groene salade.

Advertenties

Een gedachte over “Turks brood-tosti met oude kaas en courgette

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: