Taart met lemon curd en frambozen

Dat lemon curd en aardbeien een goeie combi zijn wisten we al door dit recept voor cake met lemon curd en aardbeien. Dat lemon curd en frambozen ook dikke vrienden zijn, blijkt maar weer uit dit recept voor een lekker taartje met kloppudding, lemon curd en frambozen. Eigenlijk matcht lemon curd met elk soort fruit wel goed. Ook blauwe bessen, rode bessen, citrusfruit en bramen passen heel lekker bij de frisse lemon curd. De taart bestaat uit maar zes ingrediënten, maar het smaakt echt naar meer. Je bent ook super snel klaar met deze taart, je maakt een simpele bodem van digestives met boter en kloppudding koop je stiekem gewoon uit een pakje van Dr. Oetker. Dat is zo ongeveer het enige wat ik kant-en-klaar koop, voor deze kloppudding maak ik echt een uitzondering want het is gewoon echt lekker. Probeer het zelf maar. Je bent er ook nog eens in twee minuten mee klaar trouwens. Swirl wat lemon curd door de taart en garneer met wat frambozen, en klaar ben je. Deze taart is trouwens niet zo groot, je kan het recept keer anderhalf maken voor een grote taart. Voor deze zal ik een kleine taartvorm gebruiken. Ga jij hem maken?

Ingredienten voor 1 kleine taart:

  • 150 g digestives
  • 50 g roomboter
  • 4 el lemon curd
  • 1,5 pakje kloppudding vanille (Dr. Oetker)
  • 500 ml melk
  • 125 g frambozen

Maal de digestives in de staafmixer fijn. Smelt de roomboter, en roer dit door de gemalen koekjes. Bekleed een kleine taartvorm met bakpapier, en verdeel de gemalen digestives met boter over de bodem en druk het een beetje aan met een lepel. Zet in de koelkast.

Mix, of klop met een garde de inhoud van het anderhalve pakje kloppudding met de 500 ml melk in een kom, ongeveer twee minuten. Spatel dit in de taartvorm. Swirl de lemon curd er voorzichtig doorheen. Garneer met de frambozen bovenop. Laat minimaal een halfuur in de koelkast staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: