9 x picknick recepten

Met dat warme weer wil ik zo veel mogelijk buiten zijn. Als de zon schijnt pik ik het liefst alle zonnestralen op, want oh ik hou van de zomer. Oké, het is nog lente, maar af en toe voelt het toch wel erg zomers aan. Picknicken is echt super om te doen op een warme dag. Af en toe fietsen of wandelen we een stuk, en in plaats van uit lunchen gaan, nemen we gewoon wat lekkers mee en eten we dat op een kleedje ergens op een plek wanneer we trek hebben. Heel knus op zo’n kleedje en je kan zelf meenemen wat je wilt.

Maar het moet ook wel een beetje functioneel blijven natuurlijk. Ik bedoel, als je een stuk gaat fietsen en je neemt een slagroomtaart mee die onderweg omvalt, of je broodje rosbief wordt warm en je tas en hij smaakt je niet zo goed meer… dat wil je niet hebben. Daarom heb ik voor jou tien recepten van mijn blog verzamelt, zodat jij weet wat je bij de volgende picknick moet maken. Ik ben benieuwd of je nog wat receptjes kent, want sommige zijn al een paar jaartjes oud. Maar veel van mijn recepten staan nog steeds regelmatig op tafel. Bij jou ook?

Hartige pannenkoeken met geroosterde paprika, pesto en fèta

Pannenkoeken zijn dikke aanraders voor bij een picknick. Voor de lunch vind ik het altijd lekker om wat hartigs te eten, en deze pannenkoeken zijn echt genieten. Super handig om mee te nemen ook: Je belegt ze, en rolt ze gewoon op. Kan je meteen aanvallen als je op je kleedje zit ;).

Hartige scones met geitenkaas en zongedroogde tomaat

Scones, maar dan hartig! In deze scones zitten namelijk geitenkaas en zongedroogde tomaten. Erbij maakte ik een ricottaspread met honing en basilicum. Heel erg lekker en geschikt om mee te nemen voor de picknick.

Geroosterde bloemkoolsalade met couscous en gember-koriandersalsa (vegan)

Dit is oprecht een van mijn favoriete salades van mij die op de blog staat. En hij is ook nog vegan! Geen vlees of zuivel dus hierin wat kan bederven tijdens de warmte, en dat mis je echt totaal niet. Deze salade is een topper voor een picknick, maar ook gewoon voor thuis moet je hem hebben gemaakt.

Tortellinisalade met tomaat, mozzarella en pesto

Nog een salade, gewoon omdat salades lekker voor in de zomer als je gaat picknicken en het is makkelijk meenemen. Deze salade met tortellini, tomaat en mozzarella valt zeker in de smaak bij iedereen.

Hartige taart met spinazie en zoete aardappel

Hartige taarten altijd warm? Voor mij niet hoor. Ik vind quiches en hartige taarten namelijk de dag erna nog lekkerder. Dan smaakt hij opeens maar meer. Deze hartige taart is dan ook super geschikt om van tevoren te maken en dan mee te nemen naar de picknick.

Ras el hanout hummus

Ook een goed idee is om gewoon een stokbroodje mee te nemen voor de picknick, en dan gewoon lekker te dippen en te smeren met bijvoorbeeld deze gekruide hummus. Je hebt het zo gemaakt, ook wel fijn;).

Pasta met tonijn en broccoli

Dit is eigenlijk zo’n simpel receptje, maar wel lekker en gezond! Het is een soort pastasalade eigenlijk. Ook deze is zowel koud als warm lekker, en daardoor is dit ook een heel geschikt receptje voor de picknick.

Wraps met gerookte kip en mango

De combinatie gerookte kip en mango is echt hemels vind ik. De pittige toevoeging van mangochutney en wat koriander erbij is hemels. En het is super simpel. Kip en mango erop en rollen maar.

Koffie-walnotencake met amandelglazuur

Ennn ik trap af met een lekker zoet receptje. Want bij een complete picknick hoort natuurlijk een toetje. Super lekker is deze cake, en helemaal lekker door het amandelglazuur.

Wat eet jij het liefst tijdens een picknick?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: