Geroosterde wraps met avocadospread en gebakken ei

Van wraps kan ik nooit genoeg krijgen. Je kunt er alle kanten mee op, warme of koude vulling, vlees, vis of vega, en je kan ze als diner, lunch en zelfs ontbijt eten. Ik ontdekte dat wraps nòg lekkerder worden als je ze even roostert. Dan worden ze een beetje knapperig en warmen ze op. Ik maakte een geweldig lekkere avocadospread die je in twee tellen gemaakt hebt, en bak er een eitje bij die deze wrap helemaal compleet maakt. Een perfect anti-kater ontbijtje, dat ook nog. Je kunt deze wraps zowel als ontbijt als voor de lunch eten. Ik zelf ben meer van de zoete ontbijtjes, maar zou het ook niet erg vinden als mij dit voorgeschoteld wordt als ontbijt. Je kunt hem ook als diner eten, maar dan zal ik er nog wel een salade of iets anders erbij serveren. En je kunt natuurlijk nog van alles meer aan deze wraps toevoegen, zoals rucola, zongedroogde tomaatjes of mais. Wat jij lekker vindt.

De avocadospread bracht ik op smaak met limoen en munt, en ik maakte hem extra romig met een eetlepel kwark. Zo is de spread lekker fris, en noem ik het geen guacamole meer omdat die toch echt wat pittiger is. Al lijkt het me ook wel heel erg lekker als er een half pepertje aan deze spread wordt toegevoegd als spicy tegenhanger. Hmm, ideetje voor een volgende keer dan maar?

Ingrediënten voor 4 kleine wraps:

  • 4 eieren
  • 4 kleine tortilla wraps
  • 1,5 avocado
  • Paar takjes verse munt
  • 1/2 limoen
  • 1 el kwark
  • 1/2 tomaat
  • Roomboter

Maak de avocadospread. Hak de verse munt fijn op een snijplank, en snijd de tomaat in blokjes. Prak de avocado in een bakje fijn. Voeg de kwark en het sap van een halve limoen toe en roer tot een egale spread. Voeg de munt, blokjes tomaat, en wat peper en zout toe. Roer door elkaar.

Warm de wraps op in een droge koekenpan, zo worden ze ook een beetje knapperig. Bak 4 eieren in de boter of olijfolie. Besmeer de wraps met lekker veel avocadospread, gevolgd door het gebakken ei. Breng eventueel op smaak met een snuf cayennepeper.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: