Muffins met blauwe bessen (gezoet met dadels)

Gezonde tussendoortjes nemen is af en toe nog best een uitdaging. Door de week probeer ik altijd wel gezond te eten, en dat lukt meestal ook wel. Ik ontbijt, lunch en dineer altijd gezond, maar als ik koekjes zie liggen of chocoladekoekjes bak voor de blog, dan ga ik daar vaak de mist in. Waarschijnlijk ben ik niet de enige haha. Daarom bak ik af en toe eens iets gezonds, zonder suiker en met niet al te veel boter. Deze muffins bijvoorbeeld. Ik zoet ze met dadels, waardoor de muffins lekker zoet zijn maar alsnog gezonder dan een normale muffin. Ik vroor de muffins in, en elke keer als ik zin had in iets lekkers haalde ik zo’n muffin uit de vriezer, een minuutje in de magnetron en de muffin is net alsof hij vers uit de oven komt. Ze zijn extra lekker door de blauwe bessen die erin zitten. Je kan ook nog wat pecannoten toevoegen als je dat lekker vind. Maar ze zijn al heel erg lekker zo :).

De muffins zijn trouwens ook zo klaar. Je mikt gewoon alles bij elkaar en mixt tot een beslag. Dan bak je ze in de oven gaar en klaar ben je. Verder heb ik niks meer te vertellen. Behalve dat ze heel erg lekker zijn:).

Ingrediënten voor 8 muffins:

  • 150 g dadels, ontpit
  • 1 ei
  • 125 g volkorenmeel
  • 120 ml melk
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 100 g blauwe bessen
  • 2 tl bakpoeder
  • Snuf zout
  • 1 tl vanille extract

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de dadels in de staafmixer en maal tot een dikke puree. Voeg het ei, de melk, de zonnebloemolie, het volkorenmeel, het bakpoeder, de vanille-extract en het zout toe en mix tot een egaal beslag. Voeg op het laatst de blauwe bessen toe, en spatel deze door het beslag.

Verdeel 8 muffinvormpjes in een muffintray, en verdeel het beslag over de vormpjes. Bak in 30-35 minuten af in de oven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: