Home made speculaaspasta

Speculaaspasta hoef je niet langer meer te kopen. Ik heb namelijk een recept voor je bedacht, die minstens zo lekker is als die uit de winkel, en zo makkelijk om te maken! Het enige wat je hoeft te doen is een paar ingrediënten in de staafmixer draaien en ready is je zelfgemaakte speculaaspasta!

De smaak zit hem natuurlijk in lekkere speculaas. Kies dan ook de lekkerste speculaas uit, koop bijvoorbeeld verse speculaas of speculaasbrokken. Daarnaast sta je waarschijnlijk raar te kijken dat er koffie in deze speculaaspasta zit. Ik eerst ook hoor! Maar na een tijdje googlen kwam ik tot de conclusie dat iedereen die zelf speculaaspasta maakte er ook koffie in deed. Dus ik besloot dat ook te proberen. En de koffiesmaak is zeker niet overheersend, maar past heerlijk in de speculaaspasta en maakt hem lekker smeuïg.

Als je houd van een crunch in de speculaaspasta, kan je er nog extra stukjes speculaas in doen. Ook lekker met hagelslag erop. Dan is je broodje net een gebakje ;). Ik vind het ook erg lekker om in mijn havermout te doen, dan hoef je er verder geen zoetstof meer bij te doen.

Ingrediënten voor 1 potje speculaaspasta:

  • 150 g speculaasjes
  • 1 el kokosolie (of boter)
  • 80 ml koffie
  • Snuf kaneel


Zet koffie met een koffiezetapparaat. Smelt 1 el kokosolie. Breek de speculaasjes grof in een bakje, en voeg een snuf kaneel, een snuf zout, de koffie en kokosolie toe. Maal in de staafmixer tot een pasta. Smeer op je broodje of cracker, maar ook erg lekker in je havermout.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: