Spicy tuna springrolls

Nu de zomer steeds dichterbij komt, en de zon zich op sommige dagen wat meer laat zien (momenteel niet helaas), krijg ik steeds vaker zin in springrolls. Want van springrolls wordt ik zo blij. Je kan ze vullen met van alles, en dat maakt het maken van springrolls zo leuk. En het eten ervan natuurlijk ook. Want de basis is een rijstvel, die je kan vullen met wat jij lekker vindt. Vaak worden ze gevuld met mihoen, groente zoals wortel en taugé, en vaak vis zoals garnalen of zalm, maar met tofu en kip. Allemaal erg lekker. Ik bedacht een variant met pittige tonijnsalade. Tonijnsalade vind ik zelf namelijk heel erg lekker, vooral als je het zelf maakt. Natuurlijk lekker op een broodje, maar in deze springrolls smaken ze ook super.

Springrolls zijn naast heel lekker, ook nog eens leuk om te maken. Een soort sushi maken, maar dan anders. Je bent de hele tijd aan het rollen en iedereen kan zijn eigen rol zo maken als ie wilt. Ik vind zelf de combinatie van de pittige tonijnsalade, de frisse komkommer en de romige avocado heel erg lekker, maar als jij graag iets wilt toevoegen dan mag dat natuurlijk. Ik denk dat er nog heel veel andere lekkere combinaties hierbij bestaan. Wat is jouw favoriete vulling?

Ingrediënten:

  • 1 klein blikje tonijn
  • 1 el sriracha saus (rode pittige saus, voeg meer toe voor extra pit)
  • 1 avocado
  • 8-10 rijstvellen
  • 1 el griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 el sesamzaad
  • 20 cm komkommer
  • 100 g mihoen
  • Sojasaus, om te serveren

Bereid de mihoen volgens de verpakking. Als deze gaar is, giet je hem af in een zeef en laat afkoelen, eventueel met koud water spoelen.

Maak de tonijnsalade. Giet een klein blikje tonijn af, en meng hier de Griekse yoghurt, de mayonaise, de sriracha saus en wat zout doorheen.

Snijd de komkommer in dunne reepjes, en de avocado in plakjes.

Vul een brede schaal met warm water. Leg een rijstvel ongeveer 10 seconden in dit water, en haal hem er dan uit. Verdeel in het midden wat mihoen, en daarna wat tonijnsalade, komkommer en avocado. Vouw de boven- en onderkant naar binnen, en rol verder dicht aan de zijkanten. Herhaal deze stap tot de ingrediënten op zijn.

Verdeel wat sesamzaadjes over de springrolls, of gebakken uitjes. Dip in sojasaus.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: