Salade met geroosterde zoete aardappel, komijnekaas en spinazie

Komijnekaas is iets wat je maar weinig op mijn blog vind. Laatst schreef ik deze blog over hoe je een lekker kaasplankje samenstelt met een lekkere chutney erbij. Dit was de eerste keer dat ik komijnekaas aan bod liet komen op mijn blog, op de een of andere manier hebben wij nooit komijnekaas in huis. Mijn ouders zijn er niet zo van, en ik had het eigenlijk nog bijna nooit op. Totdat ik foodpost kreeg opgestuurd, een pakketje met verschillende kazen. En eigenlijk vind ik komijnekaas wèl heel erg lekker. En met deze salade heb ik ook mijn ouders zover kunnen krijgen dat ze het lekker vinden. De uitgesproken smaak van de komijnzaadjes combineert heel goed met de zoete druiven en zoete aardappel. Daarnaast is deze salade ook nog eens gezond hij zit bomvol groenten. De zoete aardappel rooster je in de oven, zo vind ik de oranje vriend het lekkerst. Dit roosteren kun je ook een dag van tevoren maken, en eigenlijk kun je alles al voorbereiden voor deze salade. Ideaal als je een groep mensen op bezoek krijgt dus. Of om te mealpreppen, bijvoorbeeld als lunch mee naar je werk.

Ik weet dat niet iedereen van komijnekaas houdt. Je kan dit vervangen door oude kaas of zachte geitenkaas. Liever geen kaas? Blokjes gerookte kip smaken hier ook heerlijk in. Ik zou zeggen, maak er wat lekkers van! 🙂

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 150 g spinazie
  • 2 grote zoete aardappelen
  • 100 g komijnkaas
  • zo’n 10 zongedroogde tomaatjes
  • 1/2 avocado
  • 50 g rode druiven
  • Olijfolie extra vierge
  • 1 tl suiker
  • Balsamico azijn

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Was en schil (eventueel) de zoete aardappels, en snijd deze in blokjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout. Zet 40 minuten in de oven.

Snijd de komijnekaas in blokjes of stukken (wat je wilt;)) en snijd de avocado in blokjes of plakjes. Verdeel de spinazie in een saladekom. Verdeel nu de zoete aardappelblokjes over de spinazie, en als laatst de druiven, avocado, komijnekaas en zongedroogde tomaatjes. Meng in een bakje de suiker, wat olijfolie extra vierge en wat balsamico-azijn met peper en zout en verdeel dit over de salade. Tip: serveer de salade met stokbrood.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: