Marmer bananenbrood

Het is alweer een tijdje geleden dat ik bananenbrood recepten deelde. Eerder deelde ik het recept voor bananenbrood, het recept zoals ik hem meestal maak, maar ook deelde ik een recept voor een koffie-choco bananenbrood. Deze twee eet ik meestal gewoon als ontbijt, omdat ze heel erg voedzaam zijn en ik vind het toch een fijner ontbijtje dan gewoon brood. Vandaag deel ik weer een bananenbrood receptje, en deze is lekker en vooral ook heel mooi. Het is namelijk een gemarmerd bananenbrood! Je kent het vast wel, die ouderwetse maar stiekem hele lekkere marmercake. Chocoladecake en gewone cake in één is toch fantastisch? Zo bedacht ik dit receptje voor marmer bananenbrood. Het idee is hetzelfde, maar dan is dit lekker healthy. Ik gebruikte overigens wel gewoon bloem, omdat ik vind dat dit helemaal niet ongezond is. Maar als je wilt, kun je deze ook vervangen door amandelmeel of iets anders. Experimenteren mag! Maar ik garandeer je dat dit recept je lukt en ook nog eens lekker is.

Hier zit ook nog wel een grappig verhaaltje bij. Toen ik dit bananenbrood gemaakt had en ik hem buiten op tafel had gezet, klaar voor de foto, en ik even de camera uit huis haalde, was er zomaar een kat van mijn bananenbrood aan het eten. We hebben zo’n kat die helemaal niet van ons is, die af en toe even in onze tuin komt glippen en vervolgens de hele buurt bij elkaar komt miauwen. Echt heel irritant. En dan eet ie dus ook nog eens mijn bananenbrood op! Gelukkig was het maar een klein stukje, dus is de rest nog voor ons :). Toen hebben we het overgebleven stukje waar de kat aan gegeten had maar aan onze konijnen gegeven. Toen we even niet opletten zat die kat zomaar in het konijnenhok aan het stukje bananenbrood te knabbelen. Hij had waarschijnlijk hele erge honger, of het bananenbrood is gewoon zó lekker;).

Ingrediënten voor 1 bananenbrood:

  • 3 bananen
  • 100 g bloem
  • 50 g havermout
  • 2 el lijnzaad
  • 3 eieren
  • 2 el melk
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 el cacaopoeder
  • 50 g gemengde noten

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maal de bananen tot een puree in de staafmixer, of prak ze stuk met een vork. Voeg de eieren en melk toe, en mix dit tot een luchtig mengsel. Voeg dan de bloem, havermout, bakpoeder en lijnzaad toe met een snufje zout en mix tot een egaal beslag. Voeg de noten toe en roer ze door het beslag.

Verdeel het beslag in twee bakjes, en mix het cacaopoeder door de ene helft van het beslag.

Spatel het beslag met de cacao in een cakevorm. Spatel vervolgens met beslag zonder cacao in de vorm en maak met een satéprikker wat swirls door het beslag. Zet in 45 minuten in de oven.

Als je het bananenbrood wat zoeter wilt, kun je er nog wat appelstroop of chocopasta op smeren. Ook lekker met pindakaas.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: