Eiersalade met tomaat

Eiersalade is iets wat ik eigenlijk bijna nooit eet. Dat komt omdat ik het uit de winkel helemaal niet zo lekker vind. Veel te mayonaiserig, het ei moet van ver komen. Als je hem zelf maakt, kun je de verhouding ei-mayo maken zoals jij wilt. In dit recept gebruik ik trouwens mayonaise, maar als je een lichtere versie wilt maken dan kan je ook kwark of yogonaise gebruiken. Ikzelf gebruikte 1 el mayonaise en 1 el kwark, half-half dus. In het recept zet ik gewoon 2 el mayo, ik probeer de ingrediëntenlijst niet langer te maken dan nodig :). De toevoeging van bieslook en tomaat maakt het helemaal af. Bieslook is een klassieke toevoeging in eiersalade, en ik bedacht tomaat erbij, wat echt heel erg lekker is! Ik serveerde de eiersalade op een stokbroodje met plakjes komkommer. Dat is lekker fris. De eiersalade is ook heel geschikt voor een brunch of uitgebreid ontbijt. Of serveer deze eiersalade eens met Pasen, dat is nog eens wat anders dan het eeuwige gekookte eitje (ook niks mis mee hoor;)).

Als je denkt dat je niet kan koken: dit recept kan iedereen maken, echt waar. Het enige wat je hoeft te doen is eitjes koken, tomaat en bieslook snijden, eitjes prakken en de boel door elkaar roeren. En met een beetje geluk heb jij alle ingrediënten voor deze eiersalade al in huis, en hoef je niet eens meer naar de super.

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 2 el mayonaise
  • Een handje bieslook
  • 1/2 tomaat
  • Stokbrood, om op te serveren

Leg de eieren in een klein pannetje, vul het pannetje met koud water totdat de eieren helemaal onder water staan. Zet de pan op hoog vuur, en breng het water aan de kook. Zodra het water aan de kook staat, kook je de eieren 5 à 6 minuten op laag vuur. Haal de eieren daarna uit het water, en laat ze ‘schrikken’ in een bak met koud water. Laat ze hier een tijdje in liggen zodat ze afkoelen, en pel de eieren dan. Prak de eieren samen met de 2 el mayonaise in een kommetje, en voeg peper en zout naar smaak toe.

Hak de bieslook fijn. Snijd de halve tomaat in blokjes. Voeg de bieslook en blokjes tomaat toe aan het ei-mengsel.

Serveer de eiersalade op een broodje, cracker of toastje.

2 gedachten over “Eiersalade met tomaat

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: