Chai tea roomijs

Laatst liep ik samen met mijn vriendin rond op station Utrecht. Net voordat we in de trein stapten haalden we nog even Starbucks. Mijn vriendin nam een Chai latte. ‘Wil je proeven?’ vroeg ze mij. Dus ik proeven, en ik zei: ‘Het ruikt lekker, maar dit drinken vind ik echt niet te doen.’. Ik weet niet wat het is, maar ik lust qua drinken gewoon geen frisdrank, sapjes of koffie. Smoothies zijn ook niet mijn ding. Ik hou het altijd maar bij water en thee. Maar goed, die chai latte dus. Wat ik rook was een lekkere spicy mix, waarvan ik wist dat ik er iets mee moest maken. Ik wilde graag aan de slag met deze populaire kruidenmix, maar hoe? Alsof ze mijn gedachten kon lezen, zei mijn vriendin opeens: ‘Maak een keer chai ijs!’. En dat idee is bij mij blijven hangen. Niet veel later haalde ik de ijsmachine weer uit de vriezer en draaide ik fantastisch Chai tea roomijs. Zo kon ik ook genieten van chai tea, maar dan even anders!

Ik zet de gebruiksaanwijzing met en zonder ijsmachine erbij, zodat iedereen (die wel een vriezer heeft) dit ijs kan maken! Wil je makkelijker doen, in plaats van zo’n waslijst aan kruiden te gebruiken? Gebruik dan gewoon 2 zakjes chai tea en voeg deze toe in plaats van de kruiden. Ik weet niet hoe het resultaat wordt, dus dit zou je zelf kunnen uitproberen, maar wie weet pakt het goed uit.

Oh ja, daarbij heb ik nog een leuk nieuwtje: mijn blog bestaat vandaag 3 jaar! 3 jaar geleden begon ik uit een plotseling idee de blog yourinspirationworld. En die staat nu nog steeds als een paal. En daar ben ik trots op!

 

Ingrediënten:

  • 250 ml slagroom
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 50 ml halfvolle melk

Voor de chai-kruidenmix:

  • 3/4 tl kaneel
  • 3/4 tl gemberpoeder
  • 6 kruidnagels
  • 1/2 tl five-spices-poeder
  • 1/2 tl anijszaad
  • 8 kardemompeulen
  • 1/4 tl peperkorrels, heel

Meng alle ingredienten voor de chai-kruidenmix in een bakje door elkaar tot een kruidenmix. Verwarm dit samen met de melk in een pannetje, maar breng niet aan de kook. Als het warm is geworden, laat je het in het pannetje afkoelen. Het verwarmen doe je door de smaken van de kruidnagels, kardemompeulen en peperkorrels erin te laten trekken.

Mix in een kom de slagroom lobbig (half-stijf).

Giet boven een andere kom de melk met kruiden door een fijne zeef, zodat de cloves en peulen niet in de kom komen. De peperkorrels, kardemompeulen en kruidnagels gooi je weg.

Giet het blik gecondenseerde melk bij de ‘kruidenmelk’ en mix door tot een geheel vloeibaar mengsel.

Spatel de slagroom door het gecondenseerde melk-mengsel.

MET DE IJSMACHINE

Haal de ijsmachine tevoorschijn, en giet het mengsel hierin. Draai 30 minuten in de machine, tot een semi-bevroren mengsel. Laat nog zo’n 60 minuten in een ander bakje in de vriezer staan, zodat je perfect roomijs hebt.

ZONDER IJSMACHINE

Giet het mengsel in een diepvriesbestendige bak die goed afsluit, en laat minimaal 5-6 uur in de vriezer staan zodat je als resultaat heerlijk romig ijs hebt.

2 gedachten over “Chai tea roomijs

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: