Een eigen restaurant beginnen, wat komt er bij kijken?

Als je mij kent, weet je vast wel dat ik een grote droom heb: een eigen restaurant beginnen. En dan niet zo’n chique avondrestaurant, maar meer een gezellig tentje met lekker eten en een leuk interieur. En in het centrum van een oude stad, Utrecht of zo.

Ik heb al goed nagedacht over deze droom. Mijn pakket is E&M, met M&O er ook in. Ik ben al lang bezig met het zoeken van een goede vervolgstudie, die ik na de Havo wil gaan doen. Daarna wil ik gaan werken, nog niet meteen aan een restaurant beginnen maar eerst ervaring opdoen. Als ik er klaar voor ben, dan wil ik wel aan een eigen onderneming beginnen. Maar het gaat niet zo makkelijk als je denkt, want er komt een hoop bij kijken…

Dus denk jij er ook over om mogelijk een eigen restaurant te beginnen? Lees dit artikel dan door, zodat je weet wat er straks allemaal moet gebeuren.

Allereerst is het belangrijk dat je je inschrijft bij de KvK. Hierna ben je een zzp’er, je bent nu eigen baas. Om een onderneming te willen starten, wat veel geld kost en waarvoor je waarschijnlijk een lening aan moet vragen, is het belangrijk om een ondernemingsplan te schrijven en een onderpand te hebben.

Heb je een pand gehuurd of gekocht? Dan komen er nu vergunningen bij kijken. Want je wilt het pand vast wel anders gaan inrichten, of misschien wel een aanbouw er aan bouwen. Hiervoor heb je een omgevingsvergunning nodig. Ook heb je andere vergunningen nodig, zoals een horeca-vergunning, en een terrasvergunning als je er een terras bij wilt. Ook is het handig om verzekeringen af te sluiten, zoals een opstalverzekering, bedrijfsschade, voor je inventaris en koel- en vriesschade.

Ook moet je afspraken maken over het milieubeheer. Hoeveel gooi je weg, hoeveel energie verbruik je en mogen we later nog gas gebruiken? Ik denk het niet. Ook hygiëne is heel belangrijk in de horeca. Hiervoor moet je beschikken over een HACCP-plan als ondernemer. Ook moet je je inschrijven bij een register van het NVWA.

Daarnaast is ook de financiële kant voor het runnen van een restaurant erg belangrijk. Want er moet boekhouding bijgehouden worden, er moet ingekocht worden, het personeel moet betaald worden, de huur van je pand, en je wilt natuurlijk winst maken. Dit kost tijd, en je kan ook iemand inzetten als boekhouder.

Dit is hoe een restaurant beginnen in stappen ongeveer gaat, dit moet allemaal in ieder geval geregeld zijn voordat je je onderneming start. Maar dan pas begint het leuke werk. Het inrichten van je restaurant, met de stijl die jou aanspreekt. Denk hierbij aan leuke banken, kussens, behang, servies…

Maar ook heel belangrijk is de inrichting achter de schermen. Ovens, maar ook koelcellen zijn heel belangrijk. Je staat er niet zo snel bij stil, als jij buiten van je koude drankje zit te genieten, maar je eten koel houden is echt heel belangrijk in een restaurant. Ik heb hier zelf ook ervaring mee, toen ik in de horeca werkte. Ik moest steeds bitterballen uit de vriezer halen, of frikandellen, friet, en ijs. Uit de koelkast kwam al het zuivel, vis, vlees en groente. Bijna al het frisdrank en alcoholische dranken staan gekoeld. Zo belangrijk is het koel houden van voedsel en drankjes dus.

Je wilt natuurlijk wel goede koelkasten en koelmachines in je restaurant. Vink koeltechniek is gespecialiseerd in koelproducten, en ze hebben een breed aanbod in koeltechniek. Ze leveren aan horeca en commerciële bedrijven, en hun aanbod is zeer breed. Koelcellen kan je bij Vink op maat laten maken, hoe handig! Zo groot als jij wilt dus. Je kan zelfs een koel- en vriescel in één kopen. Ook vriescellen kun je op maat naar jouw wens bestellen.

Ik vind het er altijd zo leuk uitzien als er hele vissen liggen in het restaurant. Daarvoor is een ijsmachine ideaal. Hier liggen ijsscherven in een vriesmachine en kun je voedingsmiddelen in leggen zodat deze bevroren blijven maar je kunt ze ook presenteren aan je klanten.

Vink heeft ook snelkoelers- en vriezers. Deze gaan tot wel -40 graden, waardoor het eten heel snel afkoelt en bevriest. Hierdoor stopt bacteriegroei direct.

Voedingsmiddelen koelen is niet bepaald milieuvriendelijk, en daarom verkoopt Vink ook duurzamere koelinstallaties. Wil je weten hoe dit precies werkt? Lees dan dit artikel.

Ook verkoopt Vink koelinstallaties die op 100% zonne-energie werken. Ik vind dit een positieve ontwikkeling voor de toekomst, en ik vind het heel goed dat ze dit verkopen. Deze koelruimtes zijn heel goed geïsoleerd.

Afbeeldingsresultaat voor restaurant runnen

Bron

Zou jij ooit een eigen restaurant willen beginnen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: