April deel 1: Pasen, werken, en leuke dingen doen

Heey!

Leuk dat je mijn maandoverzicht weer leest. Dit keer van de maand april. Na een drukke maand, maart, was april een veel relaxter maandje met veel leuke dingen die ik deed. Het begon met Pasen, wanneer ik lekker gebruncht heb, ik heb regelmatig gerepeteerd met ons nieuwe bandje, ging naar Parijs met school, ben begonnen met mijn nieuwe baantje en de lente was weer helemaal aan, I love het lekkere weer! School was niet het dominantste onderwerp van deze maand, want ik had de toetsweek lekker achter de rug en ik ben maar twee weken naar school geweest, omdat de maand eindigde met vakantie. Deze blog heb ik echter in tweeën gesplitst, omdat mijn computer het aantal tekst gewoon niet meer aankon. Zo veel heb ik jullie te vertellen. Ik heb genoten van april, lees je mee?

zondag 1 april

Haha, 1 april kikker in je bil! Hoewel ik jarenlang grapjes heb gemaakt door bijvoorbeeld een scheetkussen op de stoel van de juf te leggen, een nepdrol van ontbijtkoek heb gemaakt (haha, toen al een foodie) en tegen iedereen met laarzen aan heb gezegd dat zijn veter los zat en daar vervolgens heel hard om moest lachen. Maar 1 april is inmiddels een gewone dag geworden voor mij, geen zorgen. Hoewel, dit jaar was het niet zomaar een gewone dag, het was Eerste Paasdag. Dus we vierden Pasen met een traditionele Paasbrunch bij mijn oom en tante thuis met lekkere broodjes, scones, salades, lekker beleg, taarten en eitjes natuurlijk.

Omdat mijn vakantievriendin toevallig ook in hetzelfde dorp woont, had ik met haar afgesproken. Na de brunch gingen we naar haar huis toe, en daar hebben we even gezellig bijgekletst. Daarna gingen we foto’s maken in het bos.

Om halfvijf vertrokken we naar familie nummer 2, de familie van mijn vader. Ik zat nog vol van de brunch, maar we gingen bij de Griek eten vanwege opa’s verjaardag, hij was 89 geworden en dat moest natuurlijk gevierd worden. Als voorgerecht koos ik spinakopita’s, filodeegflapjes met spinazie en feta, en als hoofdgerecht koos ik de vegetarische moussaka. Heerlijk, maar we kregen zó veel, niet normaal hahaha, zowel voorgerecht als hoofdgerecht was voor mij een dubbele portie. Maar wel heerlijk eten. En het was ook heel gezellig met de familie.

maandag 2 april

Heerlijk zo’n lang weekend! Een extra dagje vrij vanwege 2e Paasdag. We deden eigenlijk niks Paasigs meer vandaag, daar was ik ook wel een beetje klaar mee. Ik ging vandaag met de band repeteren, we spelen verschillende nummers. We waren met z’n drieën vandaag, de drummer was er helaas niet. Het idee is om op de Hoornse stadsfeesten de spelen in juni.

Later die middag gingen mijn vader en ik naar de Mediamarkt, om daar te kijken naar een camera met spiegelreflex. Mijn zusje en ik willen heel graag zo’n camera, om echt mooie foto’s te kunnen maken: ik van eten, en op vakantie of als ik op mooie plekken ben en Meike van natuur en ook vakantie. Ook ruilde ik mijn kapotte oortjes om voor nieuwe.

dinsdag 3 april

Weer eens een normaal dagje school, dat was alweer een tijdje geleden haha. Na school ging ik samen met mijn vriendin Elisa brownies bakken, daar hadden we zin in. Vervolgens hadden we veel energie gekregen door de brownies, en gingen we een stuk fietsen. Daarna ging ik meteen door naar gitaarles.

woensdag 4 april

Er stroomden deze week ook een aantal cijfers binnen van de toetsweek. Hoewel ik niet zo’n heel goed gevoel had over al mijn toetsen, ben ik zeer tevreden tot nu toe haha. Een 7,3 voor wiskunde bijvoorbeeld, dat had ik niet durven hopen! Ook scoorde ik voor het eerst dit jaar een voldoende voor economie, waardoor ik nu ook voldoende sta.

Ik was aangenomen bij de Deen, in het nieuwe filiaal bij mij in de buurt. Ik nam vanmiddag mijn contract door met mijn leidinggevende, en kreeg mijn kleding. Een soort schort, ik werk bij het brood namelijk.

donderdag 5 april

Toen ik donderdag uit school kwam had ik heel erg zin om koekjes te bakken. Ik vond wat dulche de leche in de koelkast, en er lag nog een reep chocolade dus ik besloot Twix-cookies te gaan maken en ook meteen voor de blog. Hoe lekker het ook geweest zou zijn, ik stelde de oven per ongeluk in op de magnetron en dat betekende dat ik na een paar minuten een verbrande lucht rook, en de koekjes vanbinnen helemaal zwart waren. Balen! Gelukkig had ik nog een kleine tweede lading over, die ik een geslaagde tweede kans gaf. Jullie kunnen het recept dus alsnog verwachten!

vrijdag 6 april

Na een lange dag op school, tot 16 uur, kwam ik thuis en stond er een foodpost voor me klaar. 3 soorten kaas van Stompetoren kaas, waar ik meteen recepten mee ging maken en jullie zien de recepten binnenkort online!

Na het eten ging ik gelijk door naar de muziekschool, waar ik zou gaan repeteren met onze band. We speelden eigenlijk de hele avond het nummer Trouble van Cage the Elephant, hij ging steeds beter! De drummer was helaas weer niet aanwezig, maar met een gitaar, bas, piano en zang klonk het al best goed. Ikzelf speelde piano en ik zong.

Weekend: 7 en 8 april

Zaterdag heb ik eigenlijk niet zo veel gedaan. Mijn vriendin een Elisa kwam nog even langs om te lunchen, en toen ging ze weer door naar de hockey. Ik heb verder die dag een beetje geblogd en nog een recept gemaakt. ’s Avonds gingen we lekker buiten eten, echt heerlijk het weer.

Zondag ging ik naar een vriendin toe, we wilden al een hele tijd samen iets koken of bakken. Naar aanleiding van haar ontslag bij haar werk wilde ze graag een taart bakken om dit te vieren. Ze vond het niet zo erg dus, haha. Het idee was om een red velvet taart te bakken, met de tekst erop ‘Hoera ik ben ontslagen’. Helaas verkochten ze bij de Deen geen rode kleurstof. Balen! Toen met bietjes geprobeerd, maar helaas was de rode bietenkleur niet overheersend genoeg om de bruine kleur van de cacao te laten veranderen in rood. Wel was hij heel lekker, en de tekst was gelukt! 😉

9 t/m 13 april

Dit was een drukke, maar leuke week die absoluut geen normale schoolweek was. Dat kwam omdat ik ten eerste heel veel uitval had ivm schoolreizen naar het buitenland. Maandag had ik tot het 4e les, en ging vanmiddag met een vriendinnetje van een andere school een ijsje eten in de stad. Daarna gingen we een rondje fietsen en naar haar huis.

Dinsdag ging ik met Elisa na school afspreken om wat dingen voor te bereiden voor woensdag. Want we gingen woensdag namelijk iets heel leuks doen: het lenteconcert op school presenteren! Ik heb wel eens meegedaan, maar het zo presenteren is toch wel heel wat anders.

Woensdag had ik weer een lekker korte dag, school tot 12.15. Ik ging na school met mijn vriendin Dora afspreken om een taart te gaan bakken voor onze vriendin Rosa die in de vakantie naar de andere kant van het land verhuist. De taart was heel goed gelukt, hij was heel mooi geworden. En lekker! De taart bestond uit biscuitdeeg, met twee roomlagen: een oreo-chocolade laag en een bokkenpootjes roomlaag, Het recept deel ik binnenkort met jullie. Later kwam Elisa nog naar me toe om nog de laatste dingetjes voor het concert door te nemen.

Het lenteconcert was heel erg leuk om naar te kijken, veel verschillende en leuke optredens van leerlingen. En het presenteren is ook zo leuk! Het was een hele leuke avond:).

Donderdag was er een examenstunt op school. Je moest jezelf wel heel goed beschermen om niet bespoten te worden met water en azijn of onder de meel gegooid te worden. Na school gingen we met een groepje meiden (en Baruch, haha) naar mijn huis om daar Rosa te verrassen met de taart.

Vrijdag had ik echt heel weinig les. Of eigenlijk gewoon geen les. Ik ging het tweede en derde uur naar wiskunde, en eigenlijk heb ik daar niks gedaan. Ik zeg het maar even eerlijk, dit was niet zo’n hele educatieve dag dus haha. Maar vond het wel even gezellig om naar wiskunde te gaan, eigenlijk waren dit twee uurtjes met leuke mensen zijn:).

Na school ging ik met drie vriendinnen de stad in. We kochten allemaal eten: snoep, koekjes, kauwgom en we maakten een list met wat we allemaal nog meer wilden meenemen, verse dingen zoals fruit en tomaatjes en zo. Jaja ook gezonde dingen;). Waarom we zo veel eten kochten? Omdat we de week erna naar Parijs gaan! Met school, ik heb er echt veel zin in. Qua eten komen we niks te kort in ieder geval haha.

Weekend: 14 en 15 april

Zaterdagochtend moest ik voor het eerst inwerken bij de Deen als boetiek medewerker. Dat is bij het brood, vlees en de kaas. Ik moest al vroeg beginnen, om 7 uur ’s ochtends. In het begin van de ochtend moest ik bij het brood staan, ik moest croissants afbakken en producten bestickeren, en die vervolgens in de vakken leggen. Daarna ging ik over naar de vleeswaren, waar ik met een snijmachine vlees sneed en die verpakte en bestickerde. Om 12 uur ging ik weer naar huis. Elisa kwam weer (net als vorige week!) lunchen en we maakten een broodje uit de oven met falafel, feta, tomaat, hummus en geraspte kaas. De rest van de dag was ik eigenlijk vooral moe (ik had maar 5 uurtjes geslapen), blogte ik wat (ik schrijf het nu ook op deze dag haha) en pakte ik vast mijn koffer in voor Parijs. ’s Avonds eten we sushi, die we afhaalden in de stad. Daar hadden we echt zin in!

Zondag heb ik heel veel voor de blog gedaan. Dat komt omdat ik voor de week erna heel graag gewoon recepten wil inplannen. En dat gaat ook zeker lukken, geen zorgen! Ik maakte twee recepten: pizza focaccia en hartige zalmtaartjes. Die kunnen jullie binnenkort online verwachten, of grote kans dat ze er al op staan, maar dat weet ik op het moment dat ik dit schrijf nog niet, haha. Ook bereidde ik de laatste dingen voor Parijs voor en kocht ik nog wat eten voor in de bus. ’s Avonds eten we asperges, ik ben er niet zo van maar hoort er toch wel een beetje bij in deze tijd van het jaar.

Ijsje bij Vivaldi

’s Avonds bij het Ijsselmeer

I love de bospaddenstoelenkroketjes bij Bagels & Beans.

Beslag voor de mislukte Red velvet

Sushi!

Ik als presentatrice op school bij het lenteconcert:)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: