Gebakken aardappelschijfjes met guacamole, gebakken paprika en kaas

Zodra het rond de klok van 17 uur is, en ik ergens ben waar ze nacho’s op de kaart hebben staan ben ik niet meer te houden. Het liefst met alles erop en eraan: met tomaat, verse guacamole, en een dikke laag kaas… Hmm! Dit recept is een variant op de nachoschotel, maar wel minstens zo lekker! Het verschil is dat je geen nacho’s gebruikt, maar zelf aardappels in dunne plakjes snijd en deze bakt in een dikke laag olie. Een soort pan-frituren dus. Het lekkerste vind ik als je nog een beetje zachte aardappel proeft. Aan de buitenkant knapperig, en dan toch nog een beetje zacht vanbinnen. Dan is het eigenlijk geen chips, meer gebakken aardappelschijfjes. Vandaar de naam. Wil jij wel echte chips? Dan moet je ze gewoon dunner snijden. Doe lekker wat jij wilt, dat kan namelijk bij dit recept. De guacamole is wel echt onmisbaar. Die heb je ook zo gemaakt. Als je de kaas wilt laten smelten, is het wel belangrijk om een ovenbestendige schaal te gebruiken. Die had ik niet gebruikt, vond ik minder mooi voor de foto (hihi #foodbloggerslife) maar helaas voor mij dus geen gesmolten kaas. Nog steeds was het heerlijk hoor.

Ingrediënten voor 1 schaal:

  • 3 vastkokende aardappels
  • 1 avocado
  • 1/2 paprika
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • Snuf chilipoeder
  • 80 g geraspte kaas
  • een handje verse koriander

Schrob de aardappels schoon en droog ze af. Snijd ze in dunne plakjes.

Bak de aardappelschijfjes in een koekenpan, in een flinke klont boter of een scheut olie (ong 50 g). Bak totdat de aardappels allemaal gebakken zijn. Leg de gebakken plakjes aardappel op een keukenpapiertje, zodat het vet absorbeert.

Maak de guacamole. Snijd een tomaat in blokjes, en hak de verse koriander fijn. Prak de avocado en voeg wat chilipoeder, de gehakte koriander en de helft van de blokjes tomaat toe. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de paprika in blokjes, en snipper de ui grof. Roerbak deze in wat olie of boter.

Serveer de aardappelschijfjes met de overige blokjes tomaat, de gebakken paprika en ui en de kaas. Eventueel kun je de kaas nog even smelten in de oven, maar dan moet je de guacamole er nog niet bij serveren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: