Geroosterde kikkererwtensalade met mango en tuinkers (vegan)

Mango is mijn favoriete fruit. En waarom? Omdat je het met heel veel lekkers kan combineren. Stukjes mango los zijn al lekker, of mango-ijs, maar ook in veel hartige gerechten is mango een fijne toevoeging. In salades, curry’s of chutneys kan je heel goed mango toevoegen. Ook in dit recept voeg ik uiteraard stukjes mango toe. Deze salade viel bij ons heel erg goed in de smaak. Je roostert de kikkererwten, waardoor ze lekker knapperig worden en ze krijgen een lekkere smaak door de ras el hanout. Lekker zo’n salade altijd in de zomer, als lunch, maar deze salade kan je ook prima als avondeten eten. En hij is vegan-proof! Je maakt een lekkere simpele dressing van olijfolie met limoen, wat de salade heerlijk fris maakt.

Tuinkers is echt oldskool voor mij. Vroeger vond ik het altijd heel cool om zelf voor een plantje te zorgen. Inmiddels vind ik dat niet zo leuk meer en groeit er bij ons van alles in de tuin, maar die wordt niet door mij onderhouden helaas. Dus die tuinkers koop ik gewoon, het is een lekker pittige toevoeging in deze salade. Ga jij deze salade maken?

Ingrediënten voor 2/3 personen:

  • 1 blik kikkererwten
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 limoen
  • 1 tl ras el hanout
  • 2 kroppen little gem sla
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • Een bosje tuinkers

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Giet de kikkererwten af. Doe ze in een zeef, en zorg dat de kikkererwten zo droog mogelijk zijn (dep eventueel nog met keukenrol).

Meng de 2 el olijfolie, de ras el hanout en het geraspte schil van een halve limoen en het sap van een halve limoen door de kikkererwten. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet het 15-20 minuten in de oven. Schep tussendoor een keer door, zodat de onderkant ook geroosterd wordt.

Schil en snijd de mango in blokjes. Snijd de little gem sla en maak ze zo nodig schoon. Snijd de avocado in plakjes. Meng 1 el olijfolie met het sap van een halve limoen en peper en zout. Roer deze dressing door de little gem sla.

Verdeel de little gem sla, mangoblokjes, kikkererwten, avocado, en wat gehakte tuinkers in een schaal, of serveer in bakjes of op borden. Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: