Biscuittaart met Oreo en bokkenpootjes

Wat vind jij belangrijk aan je taart? Of ie mooi wordt, of of hij vooral lekker smaakt? Ik ben zo iemand uit de tweede categorie, want eerlijk is eerlijk, ik vind een lelijke modderige chocoladetaart met karamelsaus echt wel lekkerder dan een netjes afgewerkte taart met veel botercrème en fondant. Daarom vind je op mijn blog dan ook vooral veel ‘lekkere’ taarten. Het is niet dat ze er niet uit zien, maar je snapt wat ik bedoel. Vandaag deel ik een recept voor een ‘mooie’ taart. Maar daarnaast ook nog eens super lekker. Je bent even bezig met het maken van de taart, dat kan ik niet ontkennen, maar het resultaat is fantastisch. Het leuke aan deze taart is dat je er op kan schrijven, omdat je de bovenkant egaal insmeert met bokkenpootjesroom. Ik schreef erop: ‘We gaan je missen Rosa’. Onze vriendin Rosa is namelijk naar de andere kant van het land verhuisd, en we wilden nog een leuk afscheid organiseren. En een taart bakken is altijd een goed idee, dus deze taart ging in een middag op!

Deze taart bestaat uit een basis van biscuitdeeg. Dit is niet moeilijk om te maken, je moet je alleen wel aan het recept houden en ècht lang genoeg mixen. Anders wordt hij vast namelijk, en dat wil je niet. De biscuit snijd je horizontaal door, en vul je met Oreocrème. De buitenkant smeer je in met bokkenpootjescrème, en die is wit zodat je aan de buitenkant erop kan schrijven. Tenminste, dat is leuk want dan kan je hem personaliseren of voor elke gelegenheid maken. Ik maakte hem af met wat gekleurde snoepjes en maltesers, dat vond ik er gewoon leuk uitzien. Je kan de buitenkant ook met hagelslag bedekken, dat is lekkerder. Veel plezier met het maken van deze taart!

Voor het het biscuitdeeg:

 • 5 eieren
 • 150 g suiker
 • 150 g bloem
 • 2 tl bakpoeder
 • Snuf zout
 • 1 tl vanille essence

Voor de bokkenpootjesvulling:

 • 200 g roomkaas
 • 100 g poedersuiker
 • 1 pak bokkenpootjes (200 g)
 • 125 ml slagroom
 • 1 zakje vanillesuiker

Voor de oreovulling:

 • 200 roomkaas
 • 125 ml slagroom
 • 100 g poedersuiker
 • 2 el cacaopoeder
 • 1 rol oreo koekjes

Voor de garnering:

 • Maltesers
 • Schrijfstiften (Dr. Oekter)
 • Gepofte rijstsnoepjes (of andere snoepjes v aan de zijkant aan de taart te plakken)

Maak de biscuit. Verwarm de oven voor op 160 graden. Mix de eieren, vanille-extract, de suiker en een snuf zout 8-10 minuten lang op de hoogste stand.

Voeg dan de bloem en bakpoeder toe. Spatel deze voorzichtig door het beslag, tot het een egaal beslag is geworden.

Spatel het beslag in een ingevette en met bakpapier beklede springvorm. Zet dit 40 minuten in de oven. Als het klaar is moet je er even in prikken om te checken of hij al gaar is, anders moet hij er nog even in.

Maak de crème. Mix 250 ml slagroom tot deze stijf staat. Mix de 400 g roomkaas erdoor, en 200 g poedersuiker. Deel dit mengsel door twee, schep de helft in een andere kom.

Hak de Oreo’s fijn, en de bokkenpootjes hak je ook fijn. Houd deze wel apart van elkaar. Mix door de ene helft van de crème een zakje vanillesuiker en de gehakte bokkenpootjes. Mix deze tot een egale room.

Voeg aan de andere helft van de crème 2 el cacaopoeder en de fijngehakte Oreo’s. Mix door elkaar tot een egale room.

Snijd de bovenkant van de biscuit eraf zodat de biscuit een platte taart is. Snijd het onderste deel horizontaal door de helft. Snijd de randen van de taart, en zorg dat de taart een vierkante vorm krijgt. Smeer de onderste laag in met een dikke laag Oreo mengsel, ongeveer de helft van al het Oreoroom. Maak met alle overgebleven resten van het biscuitdeeg een tweede laag. Smeer hier de rest van de Oreocrème over. Leg als laatste laag nu de laatste plak biscuitdeeg erop.

Besmeer de hele buitenkant met bokkenpootjescrème. De zijkanten en bovenkant moeten egaal besmeerd zijn zodat je geen biscuit meer kan zien.

Nu mag je hem versieren. Garneer de zijkanten met hagelslag, of met rijstsnoepjes zoals ik deed (lekker kleurrijk) en aan de rand eventueel Maltesers. Schrijf op de bovenkant met eetbare schrijfstiften de tekst die je er graag op wilt hebben.

Zet de taart tot het serveren in koelkast, en bewaar hem hier tot maximaal ongeveer 5/6 dagen luchtdicht.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: