Tips om je zieke vriend of vriendin op te vrolijken

Vandaag even een ander soort artikel. Meer iets persoonlijks, of een tip die ik jullie wil geven. Ken jij dat eenzame gevoel als je ziek bent? Thuis ziek op de bank met een griepje, of zelfs langer ziek in het ziekenhuis. In alle gevallen kan je er niks aan doen, je moet vooral zo weinig mogelijk doen maar veel slapen en gezond eten. Omdat je je op zo’n dag ontzettend eenzaam voelt, wordt ik altijd wel heel blij als er iemand voor mij is. Iemand die aan je denkt, een beschuitje komt brengen, of even een kaartje langsbrengt. De kleine dingen kunnen je al zo veel blijer maken, echt waar. Zelf breng ik dan ook vaak een kaartje aan een vriendin, als zij echt ziek is (niet schoolziek, dan doe ik het niet haha). Eigenlijk doe ik dit al vaak uit een stukje aandacht voor die persoon, omdat ik het zelf ook altijd heel fijn vind als ik weet dat ik niet vergeten wordt op zo’n dag dat je alleen maar op de bank kan liggen.

Ik twijfelde om hier een artikel over te schrijven, maar ik besloot het toch te doen. Gewoon om jullie te laten beseffen dat je iemand met iets kleins heel blij kan maken, als diegene ziek thuis zit. Ik geef jullie tips om iemand op te vrolijken, wat maar weinig tijd hoeft te kosten.

  • Schrijf een kaartje

Kost geen drol, je krabbelt in 1 minuut een lieve tekst erop en je geeft het even af. That’s it, maar een kaart kan iemand wel heel blij maken. Koop een leuke kaart van iets grappigs, bijvoorbeeld een gek dier als diegene van dieren houdt of iets anders wat bij diegene past.

  • Koop een bloemetje

Een bloemetje is ook altijd leuk om te geven. Als je vriend of vriendin wat langer ziek is, dan breng je met een bloemetje al heel wat meer leven in de kamer. Dan heeft hij of zij al een veel vrolijker uitzicht om de hele dag naartoe te kijken:).

  • Thee met een mok

Van thee kan je niet genoeg krijgen als je ziek bent. Ik dan tenminste. Koop een leuke mok, met een kruidenthee die positief op je immuunstelsel werkt.

  • Gewoon even een gezellig bezoekje

Dit is misschien wel de beste en goedkoopste optie om te doen. Gewoon even langskomen, om hem of haar wat aandacht te schenken. Het hangt van de persoon af of hij of zij er zin in heeft of je langs komt, vraag het even van tevoren want voor hetzelfde geld ligt ze te slapen.

  • Maak een superfood pakket

Als je wat meer tijd hebt, moet je dit maken! Ik deed dat laatst ook, en maakte er foto’s van dus op de foto’s hieronder zie je het superfood pakket die ik voor mijn vriendin maakte. Je wilt dat je vriend of vriendin snel weer beter wordt, dus je koopt gewoon allerlei gezonde producten! Allerlei fruit, groenten, noten, thee, kruiden… Alles kan erin! Je hebt in ieder geval een schaal of mandje nodig waar je alles in kan leggen, en verder kan je je eigen inspiratie loslaten. In die ik maakte zat: appel, sinaasappel, paprika, komkommer, mango, avocado, druiven, wortel, banaan, walnoten, peer, gember en tomaat. Een flink pakket dus! Daarbij maakte ik nog een briefje met ‘Beterschap’. Blijer kan je iemand niet maken:).

Ik hoop dat jullie iets aan deze tips hebben, en dat jullie de volgende keer als iemand ziek is denken: Ik ga hem even iets leuks brengen!

Liefs Veerle

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: