Thema diner #3 : Superfood dinner

Hoihoi!

Het is alweer een tijdje geleden dat ik begonnen was aan een serie Thema diners, zijn jullie die al vergeten? Ik stiekem wel een beetje. Maar eindelijk, hier is dan thema diner nummero 3! Na Thema diner 1, het international dinner en Thema diner 2, het Italiaanse diner komt even iets heel anders. Een superfood dinner, en daarmee bedoel ik niet dat je de hele maaltijd op gojibessen en hennepzaadjes hoeft te knagen, maar echt lekker kan genieten van een gezond viergangenmenu. Lekker eten zonder schuldgevoel, dat wil je toch?

Ik wil er wel even bij zeggen dat superfood objectief is. Misschien vind jij koolhydraten wel niet gezond, en dus niet in dit menu passen. Ik vind dat pasta, brood en aardappels prima in een gezond menu past, dus voor mijn doen is dit diner gezond:).

Borrelhapje:

Tonijnburgers met avocado en wasabi-citroenyoghurt

Maak deze burgertjes klein, dan zijn ze heel leuk en lekker te serveren bij de borrel! Dip de burgertjes in de wasabi-citroenyoghurt, en je hebt een lekker en licht voorafje.

20180216_170929252198842.jpg

 

Voorgerecht

Gevulde portobello’s met aubergine, paksoi en kokos

Een lekker voorgerechtje met veel groente, met zoete mango, romige kokosmelk en gorgonzola. Ben je geen schimmelkaasliefhebber? Vervang deze dan door geitenkaas, daar hou ik stiekem ook veel meer van.

Hoofdgerecht

Falafel-boerenkool burgers

Een burger als hoofdgerecht klinkt misschien niet zo chique, maar als je deze falafelburgers serveert ziet het er toch wel heel mooi uit. En lekker dat ze zijn! Ook nog eens vega, en super gezond door de boerenkool en kikkererwten die erin verwerkt zitten.

20171001_134247

Dessert

Kokos- ontbijt tiramisu

Het vinden van een gezond dessert was toch wat moeilijker om te eten. Desserts maak ik nooit heel gezond namelijk, I’m sorry. Maar ik heb er een gevonden, die een groot succes was en ik toen zelfs als ontbijt at. Maar tiramisu hoort natuurlijk eigenlijk als toetje. Dus hierbij…

 

Wat willen jullie als volgende thema van een thema diner?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: