Geroosterde bloemkoolsalade met couscous en gember-koriandersalsa (vegan)

Winter vraagt om soep, zomer om salades. Zo zit dat bij mij tenminste een beetje in elkaar. Zodra de zon weer aanwezig is, wil ik lekker licht eten, zoals deze salade. Deze salade is echt verrassend lekker. Geroosterde bloemkool moet je sowieso echt eens proberen, ik kruid hem met komijn, kurkuma en koriander, en geef hem een frisse citrustouch van de sinaasappelrasp. Couscous erbij maakt de salade lekker vullend, en de salsa maakt de salade zo bijzonder. Gember en koriander zijn beide vrij uitgesproken smaken, en bij elkaar smaakt het echt fantastisch! Je maakt eigenlijk een soort van pesto, maar dan zonder parmezaan. De salade is daarom ook vegan. En wist je dat ik dat tijdens het maken van deze salade helemaal niet door had? Dierlijke producten zijn echt niet altijd nodig om een lekker gerecht te kunnen maken, dat blijkt weer uit dit receptje.

Het is ook een ideaal meal-prep receptje. Ikzelf at hem als lunch, ik raad jou ook aan om hem als lunch te eten omdat het niet een hele volwaardige maaltijd is. De salade is koud erg lekker, en na een of twee dagen zijn de kruiden ook goed ingetrokken waardoor de salade nog lekkerder is. Ook een lekkere salade voor bij de picknick.

Voor de geroosterde bloemkool:

  • 150 g bloemkoolroosjes
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1/2 sinaasappel
  • 50 ml olijfolie extra vierge

Voor de couscous:

  • 120 g couscous
  • 1 el olijfole extra vierge

Voor de koriandersalsa:

  • Een flinke hand verse koriander
  • 30 g amandelen
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 cm verse gember

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd roosjes van de bloemkool. Doe deze in een kom en voeg de kurkuma, komijn, korianderpoeder, olijfolie, en de rasp en het sap van een halve sinaasappel toe. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de bloemkool over een bakplaat, en rooster 30 minuten in de oven.

Kook de couscous volgens de verpakking. Voeg een eetlepel olijfolie toe, en roer door.

Maak de koriandersalsa. Rooster de amandelen bruin in een droge koekenpan. Hak de gember fijn. Maal in de vijzel de amandelen, de gember, de koriander met de olijfolie in tot een grove substantie. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de couscous, bloemkool en koriandersalsa bij elkaar, en klaar is je heerlijke salade.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s