Twix koek

Het was een donderdagmiddag, ik kwam thuis met een enorme zin om te bakken. En dan gewoon iets met suiker en boter, niet iets gezonds. Ik zag nog een half potje dulche de leche staan in de koelkast, dus ik besloot hier iets mee te maken. Zo kwam het idee van deze koek met dulche de leche en chocolade, wat bij elkaar eigenlijk gewoon een soort twix vormt. Of nou ja vormt, de vorm is nou juist iets waar dit koekje van afwijkt haha. Hij is zeg maar ‘from scratch’ dus niet altijd ziet alles perfect. Het hele bakken verliep overigens ook niet als perfect trouwens. Ik maakte de eerste ronde koekjes namelijk per ongeluk op de magnetronstand. Aangezien onze magnetron bij de oven in zit gebeurd dit regelmatig, vooral als je niet helemaal oplet. Na een minuut of 8 begonnen de koekjes heel erg aangebrand te ruiken, en wat bleek: de koekjes waren vanbinnen helemaal zwart. Balenbalenbalen… Gelukkig had ik nog een groot koekje gemaakt, die ik voor de tweede ronde had bewaard. Nieuwe ronde, nieuwe kansen: en inderdaad, dit laatste koekje was heerlijk, en super gelukt. Let dus altijd op of je de oven wel goed instelt, als je een combi oven hebt!

Op de foto zie je dat het koekje helemaal open is, met dulche de leche erop gesmeerd en chocolade erop. In het recept beschrijf ik het anders: daar raad ik je aan om ze dicht te vouwen zodat je een karamel en chocoladeverrassing in het koekje tegenkomt. Sorry dat dat niet op de foto staat, de aangebrande ronde kon ècht niet op de foto namelijk, haha.

Ingredienten voor zo’n 20 koekjes:

  • 1 ei
  • 200 g boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 g basterdsuiker
  • 300 g bloem
  • 100 g pure chocolade
  • 100 g dulche de leche

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Mix de boter en basterd- en vanillesuiker in een kom tot een egale massa. Voeg het ei toe en mix door. Voeg dan beetje bij beetje het bloem toe, en voeg een snuf zout toe. Mix tot een egaal koekdeeg.

Breek de reep chocolade in blokjes. Neem een stukje deeg. Druk deze plat, tot een dun deegflapje. Doe hier met een lepeltje een halve theelepel dulche de leche op, en daarop het blokje chocolade. Vouw hem dicht, zodat er geen chocolade uit kan stromen. Herhaal dit tot het deeg op is.

Bak de koekjes in 15 minuten in de voorverwarmde oven af.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: