Thaise noedel-kokossoep

Noedels is bij ons een echt maandagavondmaaltje. In twee minuten gekookt, snelle roerbak erbij, woksausje erdoor en aan tafel! Iedereen vindt het ook altijd lekker bij ons. Lekker gebakken uitjes, augurk en Oosterse sausjes op tafel zetten en iedereen maakt zijn favoriete bordje klaar. Dit recept tilt ‘noedels’ naar een hoger niveau. Dit is noedelsoep, met kokosmelk en heel veel Oosterse smaakmakers. Een lange lijst aan ingredienten, dat moet ik toegeven. Maar als jij vaak Oosters kookt met kruiden, heb je met een beetje geluk alle kruiden al in huis. En de sausjes vast ook. En als je een van de kruiden of sausjes weglaat, is het zeker weten ook lekker. Er gaat een hele rode peper in, maar ik snap je volledig als je liever voor een halve gaat. Of om het voor jezelf te versimpelen kan je er ook gewoon een theelepel sambal aan toevoegen.

Ben je vegetarisch? Als je wel vis eet, smaken garnalen hier heel goed bij. Tofu is er ook lekker in. Wel beide marineren, in dezelfde marinade als de kip bijvoorbeeld. Of je laat het helemaal weg, je hebt ook nog een eitje erin zitten:).

Ingredienten voor 2 personen:

  • 400 ml kokosmelk
  • 1 rode peper
  • 1 rode ui
  • 1 zak oosterse groentenmix
  • 150 g noedels
  • 1 tl laos (gedroogd, kruiden)
  • 1 kippebouillonblokje
  • 1 kipfilet
  • 2 el ketjap
  • 2 eieren
  • 1 bosuitje
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el sesamolie
  • Een handje verse koriander
  • Een snuf gemberpoeder
  • 1/2 tl kurkuma

Marineer de kipfilet in 2 el ketjap, een el sesamolie en een el gembersiroop. Zet in de koelkast.

Kook de eieren half-zacht, of hard naar smaak.

Snipper de rode ui, en hak de rode peper fijn.

Bak in een pan met olie de kipfilet aan beide kanten op middelhoog vuur gaar vanbinnen. Als je denkt dat ie gaar is, zal ik dat alsnog even checken door hem door te snijden.

Bak de groentemix, rode peper en rode ui in een pan. Voeg de kurkuma, het gemberpoeder en de laos toe. Voeg de kokosmelk toe samen met 200 ml water en een blokje kippebouillon. Laat een beetje verse koriander, niet gehakt, meetrekken. Breng dit aan de kook, en kook dan de noedels in dit mengsel gaar. Als er te weinig vocht in zit om dit te laten koken, kun je altijd nog wat water toevoegen. Voeg naar smaak wat zout toe.

Serveer de noedelsoep in bakjes, en maak af met per bakje 1 doormidden gesneden ei, en wat in plakjes of stukjes gesneden kip. Serveer met gesneden bosuitjes, verse koriander, en eventueel met gebakken uitjes.

3 gedachten over “Thaise noedel-kokossoep

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: