Mosterdkip in serranoham met gegrilde groene asperges

Dit recept is er stiekem een die ik al jarenlang met regelmaat maak. Bij ons thuis vinden we dit zo ongeveer de lekkerste manier om kip te bereiden. De kip is zó lekker mals en smaakvol. De oventijd meet best wel nauw, want als hij er een paar minuten langer instaat dan is hij weer te droog en anders is hij weer niet gaar. Doordat je hem met mosterd insmeert, wordt de kip extra mals door het zuur. De zoute tegenhanger van de serranoham past er perfect bij. Ik rooster er ook wat groene asperges en rode ui in mee, wat hier heel goed bij past en het als een complete maaltijd maakt. Nog niet helemaal dan, want ik raad je aan om er nog pasta of bulgur bij te serveren. Ikzelf serveerde er een bulgursalade bij met nootjes, rozijnen en gekarameliseerde ui. Verder moet je er niet te veel poespas aan toevoegen.

Ben je geen mosterdfan? Dat snap ik, was ik ook nooit. Ook heel lekker is om de kip in plaats van mosterd in te smeren met pesto. Dat deed ik ook, want we hebben uiteraard een niet-mosterdfan in de familie zitten. En die viel zeker goed in de smaak.

Ingredienten voor 2/3 personen:

  • 300 g groene asperges
  • 2 rode uien
  • 2 kipfilets
  • 2 el mosterd (hou je van pit? Gebruik dan Franse. Liever wat milder? Gebruik dan bijvoorbeeld Doesburgse mosterd.)
  • 1 pakje serranoham ( ca. 100 g)
  • Olijfolie extra vierge

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Snijd de onderkanten van de asperges eraf, en gooi deze weg (echt maar een halve cm of zo). Kook de asperges zo’n 4 minuten beetgaar in een pannetje.

Schil en snijd de uien in ringen.

Smeer de kipfilets in met 1 el mosterd per stuk. Maal er peper en zout overheen. Wikkel de serranoham om de kipfilets.

Doe de groene asperges en rode ui in een ovenschaal, voeg een scheut olijfolie extra vierge toe, breng op smaak met peper en zout en hussel door elkaar. Leg de kipfilets op de groenten. Verdeel over de kippetjes nog een scheut olijfolie.

Zet dit zo’n 33 minuten in oven.

Serveer met pasta, couscous of bulgur.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: