Maart: weekje vakantie, week zonder vlees, optreden en toetsweek…

Yoo 🙂

Mijn vijfde maandverslag alweer. Maart was een hele drukke maand voor mij, ik begon heel relaxt met een korte vakantie in de Achterhoek, de week erna stonden er weer een heleboel toetsen op me te wachten voor die week en de weken erna. Maart eindigde met een toetsweek, uiteraard. Ik heb ook een hoop leuke dingen gedaan. Lees je mee?

Donderdag 1 maart

Na ons eerste nachtje geslapen te hebben in het mooie vakantiehuis in Drempt, deden we eerst een ontbijtje met z’n allen. We wilden vandaag naar Doesburg gaan, mijn ouders waren er al eens geweest en vonden het een leuk hanzestadje. Om een uur of halftwaalf wilde ik wel alvast wat doen en ging ik in mijn eentje een rondje fietsen. Ik kende de omgeving niet, en kwam voordat ik het wist in Doesburg terecht. Ben maar weer teruggefietst haha. Vervolgens gingen we met de auto naar Doesburg, en daar gingen we lunchen bij La Fleur en ik bestelde een salade met gerookte zalm. Was prima, niet bijzonder maar de lunchroom zelf was wel heel leuk, met een serre en zo.

Aan het eind van de middag ging ik samen met mijn vader naar Arnhem, ik had via Marktplaats een elektrische gitaar voor een mooi prijsje gefixt. Dus daar ben ik super blij mee! Die kan ik nu bij mijn verzameling instrumenten zetten.

Vrijdag 2 maart

Vandaag gingen we een dagje naar Zwolle. Mijn vader wilde heel graag op natuurijs schaatsen, en mijn zusje vond dat ook geweldig, en vlakbij Zwolle scheen een mooie plek om op te schaatsen te zijn. Ondertussen gingen mijn moeder en ik lekker in Zwolle shoppen en lunchen bij Bij Hartje Zwolle (aanraderrrr!). Echt een leuke stad. Heel veel leuke cadeauwinkels en kleine conceptstores.

’s Avonds gingen we uit eten in Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland met zijn 400 inwoners. We gingen uit eten bij De Gouden Leeuw, waar ik tonijn met pasta bestelde. Als toetje deelde ik met mijn moeder een ‘Proeverij van De Gouden Leeuw’. Lekker allemaal hoor.

Zaterdag 3 maart

Het was heel lekker weer vandaag! Daarom besloten we eerst een stukje in het bos te lopen, vlakbij Vorden. In Vorden hebben we overigens nog lekker geluncht bij Het Meestershuis. Hier heb ik zo lekker gegeten. Na een wandeling van ongeveer 4 km gingen we naar Zutphen. Daar gingen we een beetje shoppen, en daarna wat gedronken bij Uffies. ’s Avonds aten we weer lekker thuis.

Zondag 4 maart

We reden in de ochtend alweer terug naar huis, de volgende dag moest iedereen weer aan de bak voor school en werk. We reden een iets andere route dan normaal, want we wilden nog even het Markermeer bekijken, die was bevroren en dat zag er heel mooi uit.

5 t/m 9 maart

Dit was een best pittig weekje! Ik kwam er zondag pas achter dat ik vrijdag drie toetsen zou hebben, en daar moest ik nog aan beginnen. Een Engels toneelstuk, een Nederlands toets en een Economie toets. Engels ging in ieder geval heel goed, ik speelde de grandma. Dat was ook wel heel grappig ;).

Dinsdagmiddag ging ik samen met een vriendin naar Het Koffielokaal. Om even bij te praten natuurlijk, maar ook om foto’s te schieten voor mijn nieuwe stadsblog. Volgens mij heb ik het jullie nog niet eens verteld, maar ik schrijf stadsblogs over Hoorn voor de site Stadsblogger. Inmiddels staat er al een door mij geschreven blog op over Loft der Zotheid. Ik ging deze week dus ook aan de slag met het schrijven van een nieuwe stadsblog.

10 en 11 maart

Weekend 🙂 Zaterdag heb ik een aantal recepten gekookt voor de blog, en de rest van de dag bezig geweest met het verzamelen van informatie voor mijn Nederlands betoog, en als laatst filmen. Mijn stelling was: ‘Er moet accijns op vlees komen’.

Ik was uitgenodigd voor een release van Merijn Mooijman. Ze vroegen of ik hierover een stadsblog wilde schrijven. Ik vond het heel leuk dat ik was uitgenodigd! Ik nam een vriendinnetje (Elisa) mee, en we kregen beide een cd van hem mee. Merijn heeft nog op dezelfde middelbare school gezeten als wij nu op zitten, kleine wereld;).

12 t/m 16 maart

Drukke week again. De toetsweek komt steeds dichterbij dus ik voel echt drang om goed aan school te werken haha. Helemaal nu met een extra vak, aardrijkskunde. Deze week had ik ook nog vier toetsen, dus die gingen voor nu even voor. School is altijd wel gezellig gelukkig.

Maandagavond ging ik oefenen met een projectbandje. Ik had een liedje voorgesteld om te gaan doen: The Chain van Fleetwood Mac. Die koos ik vooral omdat ik die leuk vind om te zingen haha.

Woensdag had ik een tweede sollicitatie bij Deen. Ik was aangenomen, yes! Ik mag binnenkort aan de slag als medewerker bij het brood, vlees en de kaas. Ben ik heel blij mee.

Vrijdagavond gingen we weer repeteren met de band, en dat ging heel goed. Gelukkig maar, want zondag moeten we al optreden. Ik was lui en nam de bus. Omdat het sneeuwde hahaha, echt heel erg van mij. Toen iedereen weg was bleef ik nog een uurtje op de muziekschool en Elisa kwam even naar me toe en we hebben lekker op de drums geramd.

17 en 18 maart

Zaterdag ging ik weer wat recepten maken, en wat geleerd voor school en het nodige huiswerk ingehaald waar ik weken op achterliep oeps. ’s Avonds kwam mijn vriendin Elif naar mij, en we gingen eerst viool en gitaar spelen, het liedje Dust in the Wind van Kansas. Zo’n mooi liedje vind ik dat. Daarna gingen we boodschappen halen, en toen we weer terug kwamen gingen we lasagne maken. Die was zoo lekker! We maakten lasagne met gerookte zalm, garnalen, panga, prei, champignons en gegrilde courgette met een saus van ricotta, hummus (ja echt haha, is echt lekker!) en geraspte kaas.

Zondag stond in het teken van optreden. Om 15.30 uur stond ik met ons bandje ingepland om op te treden, en die ochtend gingen we nog even de generale-repetitie doen. Bij mij ging dat matig, want ik had een nogal hoofdpijn en het was me nog te vroeg om een rocknummer te zingen haha. In de tussentijd heb ik thuis lekker geluncht, en voordat ik het wist moest ik alweer optreden. Gelukkig was ik al wat beter, en het optreden ging top!

19 t/m 23 maart

Toetsweek komt nu gevaarlijk dichtbij, dus dit was een pittig leerweekje. Ook heb ik leuke dingen gedaan hoor. Naar gitaarles, daar word ik altijd weer blij van, en ik ging uit school een keer naar de Hema met een vriendinnetje om even een broodje te eten. Vrijdag vonden Elisa en ik dat we wel even wat leuks konden doen, dus gingen we weer eens lekker uitgebreid koken samen. We maakten boerenkoolsalade met gerookte kip en mango, falafel met een yoghurt-korianderdip en een galette van filodeeg met rode biet, gevulde portobello’s met courgette, tomaat en feta, geitenkaas en gekarameliseerde ui. Te lekker allemaal!

24 en 25 maart

Ik had zoveel willen doen, maar ik kon niet zoveel kanten op dit weekend. Want de toetsweek begint maandag na dit weekend. Ik heb dat altijd, dat de toetsweek veel te snel komt en dat je dan op het laatst ineens nog heel veel moet doen. Ik maak ook nooit een planning, daar ligt het vast aan. Maar ook bijvoorbeeld Engels, dan moet ik ineens 600 woordjes leren. Vind ik niet zo leuk. Dit weekend maak ik uiteraard nog een goddelijk recept voor de blog, namelijk chai tea ijs. Die zien jullie terug op de blog als het wat warmer is, dus stay tuned.

Zondag was ook gepland als leerdag, maar dit was helaas niet helemaal gelukt zoals ik het me had voorgesteld. Daarentegen was het wel een leukere dag dan gedacht. Ik maakte een paar nieuwe recepten, en om een uur of vijf ging ik samen met Elisa een stuk fietsen, 12 kilometer ongeveer.

26 t/m 30 maart

Alleen maar school deze dagen, echt niet normaal! Het voelde een beetje alsof je was ingesloten door school, alsof je nergens anders heen kon of zo. Opstaan, toets maken, naar huis, leren en slapen. Maar in de praktijk hield ik dit toch niet vol, ik ging dinsdagmiddag na een pittige Engels toets gemaakt te hebben met Elisa even wat leuks doen. We wisten niet wat te doen, en uiteindelijk besloten we om naar de Noppes, de tweedehandswinkel bij ons in de buurt. Ik was verrassend geslaagd, ik kocht een jurkje, een jasje en een oranje t-shirt. Daarna gingen we weer naar school voor economie bijles.

Hoe toetsweek ging, durf ik nog niet te zeggen. Ik heb nog geen cijfers binnen, en op gevoel ligt er vaak toch heel erg naast. Ik ben in ieder geval erg opgelucht dat alles achter de rug is.

Om te vieren dat deze week achter de rug was, ging ik samen met twee vriendinnen in de stad lunchen bij Loft der Zotheid. Zoals altijd was dat weer super lekker en gezellig. ’s Avonds ging ik weer lekker uitgebreid koken: spicy tuna springrolls (recept komt binnenkort online!), een ovenschotel met pompoen, feta, pastinaak en rozemarijn, en een salade met gebakken, gepaneerde broccoli. Dat laatste omdat ik niet van broccoli hou, en daarom een manier probeer te vinden zodat ik het wel lekker ga vinden. Dat was bij deze gelukt!

31 maart

Vandaag ging ik naar Alkmaar met mijn vriendin, en we hebben geshopt en geluncht, was heel gezellig. Eigenlijk heb ik helemaal niks voor mezelf gekocht, alleen maar cadeautjes voor vrienden van ons die bijna jarig zijn. Ik kocht een plaat van the Police, en nog wat dingen bij de Dille&Kamille. We gingen lunchen bij Bloem. Dat is zo’n leuk tentje, waar we al vaker zijn geweest. Ik nam een broodje caprese.

Dat was Maart. Een maand met van alles en nog wat, en hij vloog ook om, maar als ik aan het begin van de maand kijk, lijkt dat eeuwen geleden haha.

Volgende maand ziet er voor nu leuk uit. Ik ga naar Parijs, hoef niet meer te leren voor een toetsweek (godszijtdank!), morgen is het Pasen en voor de rest zie ik allemaal wel wat er gebeuren gaat.

Gaan jullie paasbrunchen?

1 maart

2 maart

3 maart

Koffielokaal

Debuut van Merijn Mooijman

Favoriete week van het jaar toetsweek #not

Lunch bij Bloem

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: