Home made karamelfudge met biscuit

Vandaag trap ik af met een super lekker en zondig recept. Zelfgemaakte fudge is echt hemels. Als je eenmaal zelfgemaakte fudge hebt geprobeerd, koop je nooit meer de fudge uit de supermarkt. De fudge heeft een fijne structuur, het smelt direct in je mond wanneer je een hapje neemt. Het is ook helemaal niet moeilijk om te maken. Ik de fudge is als basis al heerlijk, maar ik gaf er een touch aan: ik voegde stukjes digestive toe en top hem af met nutella. Beter kan het niet worden toch?

Ik kon het maar moeilijk bij een stukje houden. En dus werd ik nogal misselijk na zo’n vijf stukjes. Het is daarom ook een goed idee om de fudge uit te delen, mee te nemen naar je werk of een deel aan je buren te geven. Daar worden ze zeker weten heel erg blij van. Dat zou jij ook zijn, toch?

Vind je gezouten karamel lekker? Dan kun je een extra grote snuf zout toevoegen. Sowieso zou ik een snuf zout toevoegen, dan hoef je het zout niet eens te proeven maar zout versterkt de zoete smaken. Dus het gebruik van zout is helemaal aan jou.

Ingrediënten:

  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 100 g boter
  • 150 g bruine bastersuiker
  • Snuf zout
  • 100 g digestives
  • 2 el nutella

Doe de boter, basterdsuiker, zout en gecondenseerde melk in een pannetje en verwarm op laag voor totdat de boter is gesmolten en de suiker is opgelost. Roer ondertussen.

Zodra het een egaal mengsel is geworden, kan je het vuur een klein beetje hoger zetten. Blijf constant roeren. Als het begint te borrelen, blijf je zo’n 12 tot 15 minuten doorroeren totdat het een dik mengsel is geworden.

Laat het mengsel in het pannetje afkoelen, van het vuur af.

Bekleed een brownievorm, of andere vorm met bakpapier.

Hak de digestives grof, en voeg deze bij de karamel.

Spatel het fudgemengsel in de vorm. Smelt de nutella in de magnetron (10 sec ofzo) en verdeel de nutella over de fudge.

Laat de fudge een paar uur buiten de koelkast afkoelen, en zet dan nog een uur in de koelkast.

Een gedachte over “Home made karamelfudge met biscuit

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: