Tosti met gegrilde groenten en mozzarella

Vandaag een keer een lekker makkelijk recept. Moet kunnen toch? Ik heb even staan twijfelen of dit niet een te makkelijk recept was. Ik besloot hem toch te delen omdat jullie ten eerste juist meestal op zoek zijn naar makkelijke recepten, en ten tweede: je moet maar weten dat dit een hele lekkere combinatie is. Daarom help ik jullie gewoon even als een soort hint: ‘Maak dit, het is vet lekker!’.

Ik kook eigenlijk nooit met gruyère. Ik ken het gewoon niet, that’s the point. Ik probeerde het in deze tosti, en was meteen om. Double cheesy, dat wil je toch? Helemaal in combinatie met de gegrilde groenten is het een heel erg lekkere lunch. De pijnboompitten zorgen voor de bite, en de Italiaanse kruiden passen er heel goed bij voor de echte smaakexplosie. Wow. Dat was eruit. Ben jij al om?

Ingredienten voor 1 persoon:

  • 2 sneeën lekker brood
  • 40 g mozzarella
  • 2 el geraspte gruyère
  • 3 plakken gegrilde groenten (courgette, aubergine of paprika bijvoorbeeld)
  • 1 tl pijnboompitten
  • 1/2 tl Italiaanse kruiden
  • Roomboter

Verwarm een tosti-ijzer.

Besmeer een snee brood met roomboter. Leg er plakken mozzarella op, en verdeel de geraspte gruyere erover, gevolgd door de plakken gegrilde groenten, de pijnboompitten en de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met zout en peper.

Leg de andere boterham op de belegde boterham. Besmeer de buitenkanten van de tosti met roomboter. Leg hem in het verwarmde tosti-ijzer, en rooster de tosti totdat hij bruine strepen heeft gekregen en de kaas is gesmolten.

Advertenties

2 gedachten over “Tosti met gegrilde groenten en mozzarella

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: