Spicy pompoen cake (vegan)

Laatst zette ik een poll op mijn verhaal op instagram met de vraag: Willen jullie meer vegan recepten zien op mijn blog? 75% stemde voor. Ikzelf sta ook open voor een beetje uitdaging, dus heb ik me voorgenomen om me wat meer in vegan recepten te verdiepen. Laatst deelde ik al het recept voor deze vegan banaan-chocoladekoekjes, en die waren goed gelukt. Zonder ei te gebruiken kreeg ik een mooi deeg, en de koekjes vielen ook niet uit elkaar. Ik keek eens rond op mijn blog, kijkend of ik niet een keer zonder dat ik het door had een vegan recept gemaakt had. Dat bleken er nog best veel te zijn! Daarom heb ik voor de liefhebbers een speciaal mapje gemaakt met Vegan recepten.

Ik vind het wel lastig om vegan te bakken. Deze cake is dan ook nog niet mooi luchtig, ik moet er wel aan wennen om geen ei te gebruiken, dat is wel het grootste verschil met hoe ik normaal gesproken bak. Maar de cake is wel erg lekker, en super gezond! Ik at hem een week lang dagelijks als tussendoortje, en vond ik het lekker om er iets op te smeren. Ik deed er meestal notenpasta op, of pindakaas, dat is ook lekker en heb je vast wel in huis. Wil je liever wat zoets, dan kan je er jam of appelstroop op smeren, maar ik vond hem al zoet genoeg van smaak.

Ingrediënten voor 1 cake:

  • 1/4 pompoen (250/300 g)
  • 200 g volkorenmeel
  • 16 g bakpoeder
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 3 bananen
  • 3 el olie
  • 75 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
  • 1 el honing
  • 50 g rozijnen
  • 25 g walnoten

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rasp de rauwe pompoen. Dit is best een klusje, dus je kan ook voor de easiest way gaan door het gewoon even te staafmixen tot kleine stukjes. Wel iets ander effect natuurlijk;).

Haal het schil van de bananen af, en mix ze met de mixer of in de staafmixer tot een bananenpuree, helemaal stuk dus. Voeg hier de olie, het volkorenmeel, de speculaaskruiden, de honing, de bakpoeder en de amandelmelk bij. Mix het tot een egaal beslag.

Spatel de gerapste pompoen erdoor.

Voeg nu de rozijnen en walnoten toe en spatel deze door het beslag.

Vet een cakevorm in met wat olie. Spatel het beslag in de vorm en maak de bovenkant eventueel nog af met wat walnoten, wat gerapste kokos, cruesli of wat je wilt.

Zet de cake 60 minuten in de oven.

Tip: Smeer er notenpasta, pindakaas of appelstroop op.

Advertenties

Een gedachte over “Spicy pompoen cake (vegan)

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: