Hollandse garnalensalade

Snel iets lekkers maken voor op een toastje bij de borrel? Maak dan deze Hollandse garnalensalade. Lekker Hollands, met de augurk erin. Ik ben eigenlijk niet zo van de salades, beenhamsalade of oudekaassalade enzo, die uit die bakjes van Johma en zo. Maar voor deze zelfgemaakte salade maak ik een uitzondering. Heb je geen yoghurt in huis? Dan vervang je die gewoon door mayonaise, of vervang alle mayonaise en yoghurt voor crème fraîche. Doe gewoon wat jij wilt. Het is een vrij basic recept met niet al te veel uitgesproken smaken, dus het zal waarschijnlijk bij veel mensen in de smaak vallen. Je kan het wel gekker maken dan het is bijvoorbeeld. Voor een nog ‘visserige’ salade kan je er bijvoorbeeld wat tonijn uit blik toevoegen, dan heb je een tonijn-garnalensalade. Dat lijkt me best wel lekker, haha. Je kan deze salade bij de borrel serveren met toastjes, maar voor de lunch kan je het ook op een broodje eten met wat veldsla.

Ingrediënten:

  • 100 g Hollandse garnalen
  • 1 el mayonaise
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 3 takjes verse dille
  • 1 tl verse peterselie
  • Een kneepje citroensap
  • 1 augurk

Hak de verse dille en peterselie fijn. Snijd een augurk in kleine blokjes.

Meng in een bakje de Hollandse garnalen met de mayonaise, Griekse yoghurt, verse dille, peterselie, een kneepje citroensap en de stukjes augurk. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de salade met toastjes of stokbrood.

Een gedachte over “Hollandse garnalensalade

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: