Pizza Pollo

Pizza Pollo is for sure mijn favoriete diepvriespizza. Tegenwoordig eet ik hem bijna nooit meer, maar deze pizza is echt nostalgie voor mij. En ik vind hem nog steeds heel lekker. Pizza Pollo van Dr. Oetker was dan ook de favoriet van ons allemaal. Iedereen was dan ook blij verrast toen ik deze pizza op tafel toverde. ‘Pizza Pollo, dat is lang geleden!’. Maar dit keer zelfgemaakt! En wat is deze lekker zeg. Hij lijkt heel erg op de originele van Dr Oekter, maar dan toch even iets gezonder, in die kant-en-klare pizza’s zit vaak toegevoegde suiker of vet. Deze pizza kan je met een gerust hart eten. Stiekem maak ik de bodem niet zelf. Ik kocht gewoon een kant-en-klare pizzabodem, daar is echt niks mis mee. Mocht je toch zin hebben om extra lang in de keuken te staan en een extra lekkere bodem te maken, dan moet je hier klikken en het recept voor de bodem volgen, niet voor de topping:).

Eigenlijk is de pizza heel erg makkelijk om te maken. Je hebt geen pannen nodig, wel een oven om de pizza in af te bakken. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden, of jullie de pizza op het origineel vinden lijken.

Ingrediënten voor 1 pizza:

  • 1 pizzabodem
  • 3 el mais
  • 3 el zure room
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • Een halve bol mozzarella
  • 80 g geraspte kaas
  • 4 blokjes diepvriesspinazie
  • 50 gekruide kipstukjes
  • 1/2 grote tomaat
  • 1 el tomatenpuree

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Snijd de halve tomaat in blokjes. Snijd ook de mozzarella in blokjes.

Meng in een bakje de zure room met de Italiaanse kruiden.

Smeer de pizzabodem in met de eetlepel tomatenpuree.

Verdeel eerst de mozzarella en 40 g geraspte kaas over de bodem, gevolgd door de tomaat, spinazie, mais en kip. De spinazie hoeft niet ontdooit te zijn, dat gebeurd in de oven wel. Verdeel nu wat ‘klodders’ (vies woord, hoe moet ik het anders verwoorden?) van het zure room-mengsel over de pizza. Maak af met de overige geraspte kaas.

Bak de pizza in 15-17 minuten gaar en knapperig in de voorverwarmde oven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: