Salted caramel cheesecake

Als jij van cheesecake houdt, moet je deze echt proberen. Hij is echt hemels. Ik maakte hem voor mijn 16e verjaardag voor mijn vriendinnen, en iedereen vond het lekker. Ik kwam aanlopen met sterretjes op de taart, dat is extra leuk. Moet je wel uitkijken dat er geen kaarsvet op de taart druipt, ik dekte de bovenkant af met aluminiumfolie. De taart bestaat uit twee lagen: Een basic cheesecakevulling, daartussen een laag cake en daarop weer een laag salted caramel cheesecake vulling. Ik gebruikte voor de karamellaag dulche de leche, ik kookte zelf een blikje gecondenseerde melk 3 uur in kokend water. Dat kost even tijd, en je kan er ook maar beter voor thuisblijven (DIT WIL JE NIET). Maar het eindresultaat is een super lekkere smeuïge en vooral zoete karamelpasta!

Het is een nogal zwaar taartje, dat weet iedereen. Omdat ik veel vriendinnen te eten had, maakte ik een grote, maar ook van wat er overbleef kon ik de rest van de week eten. Als jij geen gasten krijgt, kan je misschien beter de hoeveelheid halveren. Is ook iets minder gevaarlijk haha.

Ingrediënten voor 1 taart:

  • 600 g roomkaas
  • 200 ml slagroom
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 zakje klop-fix
  • 150 g suiker
  • 1 boerencake
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • Zeezout
  • 50 g pure chocolade
  • scheutje melk of room

Maak de dulche de leche. Zet een grote pan met water op, met het blikje gecondenseerde melk (gesloten!) in het water zodat die ruimschoots onder water staat. Laat 2 uur en 45 minuten koken. Dit is handig om de dag van tevoren te doen, zodat de dulche de leche ook volledig kan afkoelen.

Mix de slagroom samen met een zakje klop-fix stijf. Voeg de roomkaas, de suiker en het vanille-extract toe en mix tot een romig mengsel. Snijd plakken van de cake af en verdeel over een grote springvorm. Beetje passen en meten met alle stukjes cake maar moet lukken.

Verdeel de helft van het roomkaasmengsel over de onderste laag cake.

Verdeel wat plakken cake als tweede laag over het de witte cheesecakelaag.

Mix ongeveer de helft van het blikje dulche de leche door het overige roomkaasmengsel heen. Verdeel dit mengsel over de tweede laag cake. Maal hier flink wat zeezout overheen.

Smelt de pure chocolade in een pannetje samen met een scheutje room of melk erbij. Verdeel de chocolade over de cheesecake, en zet minimaal 3 uur in de koelkast.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: