Vegan banaan-chocoladekoekjes

De laatste tijd ben ik aan het experimenteren met gezonde recepten. Mijn bedoeling van deze koekjes was van tevoren dat ze gezond waren, maar toen ik achteraf de ingrediënten las ontdekte ik dat ze veganistisch waren. Deze koekjes bevatten namelijk geen ei, of zuivel. Ik gebruikte plantaardige boter, die groene van Wajang weet je wel. Die bevat geen dierlijke ingrediënten. Dus een win-win deze koekjes: vegan en gezond. En lekker!! Er zit heel weinig suiker in, je zou de suiker voor een andere zoetstof kunnen vervangen, maar omdat ik niet geloof dat kokosbloesemsuiker gezonder is gebruik ik gewoon kristalsuiker. Scheelt weer geld 😉.

De koekjes blijven ook nog eens lang goed. Ik ben de enige hier die ze eet, mijn moeder houdt niet van banaan en mijn vader en zusje willen liever gewoon normale cake, maar ik vind het lekker om gewoon elke dag een zo’n koekje te eten. In een luchtdichte trommel blijven ze een paar weken goed.

Ingrediënten voor 15-20 koekjes

  • 1 rijpe banaan
  • 1 tl vanille extract
  • 50 g margarine (even dubbelchecken of hij 100% plantaardig is)
  • 50 g havermout
  • 75 g bloem
  • 50 g extra pure chocolade
  • 2 el suiker

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de boter met de suiker tot een romige, egale substantie. Voeg de banaan toe en zorg dat deze zich tot een puree vormt en zich opneemt in het mengsel. Voeg de bloem, vanille-extract en havermout toe en mix tot een egaal deeg. Hak de chocolade grof in stukjes, en mix dit mee in het deeg.

Bekleed een bakplaat met bakpapier, en verdeel hier rondjes van het deeg over van 0,5-1 cm dik. Bak in ongeveer 15 minuten af in de oven.

Advertenties

2 gedachten over “Vegan banaan-chocoladekoekjes

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: