Quiche lorraine

Weet jij wat het verschil tussen quiche en hartige taart is? Ik niet eigenlijk. Mijn vermoeden is dat een quiche meer eieren bevat en een hartige taart meer vulling zoals groenten. Maar nu even over deze quiche. Quiche Lorraine is een Franse klassieker die al heel lang op mijn lijstje stond om te maken. De klassieke variant maak je niet ei, room, spek, kaas, bosui en quichedeeg van bloem en boter gemaakt. Omdat ik liever 2 dan 1 stukjes quiche eet, maakte ik hem iets lichter door prei toe te voegen, in plaats van room een scheutje melk en hartige taartdeeg in plaats van bladerdeeg. En hij is net zo lekker als de klassieker. Het is een aanrader om de quiche bij een high tea te eten. Vooral koud is de quiche lekker vind ik. Dan proef je de smaken nog beter.

Maar voel je vrij om gewoon bladerdeeg te gebruiken hoor. Het is allemal lekker :). Toen ik deze quiche maakte kreeg ik meteen weer zin om naar Frankrijk te gaan. Waarschijnlijk ga ik daar in de zomer naartoe, en tussendoor heb ik met school nog een tripje naar Parijs. Yes, zin in! Even kijken of ik dan ook nog zo’n lekker stukje quiche kan scoren.

Ingrediënten voor 1 quiche:

  • 200 g spekjes
  • 5 eieren
  • 5 plakken hartige taartdeeg
  • 50 ml melk
  • 1 prei
  • 2 el paneermeel
  • 150 g gerapste kaas

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Snijd de prei in ringen en was de prei. Giet af in een zeef.

Bak de spekjes uit in een hete pan zonder olie of boter.

Kluts de eieren met de melk en peper em zout.

Voeg de prei, spekjes en 100 g geraspte kaas toe en roer door.

Verdeel de bladen hartige taartdeeg over een ingevette taartvorm. Verdeel over de bodem de paneermeel. Giet hier het ei mengsel over. Strooi de 50 g geraspte kaas over de bovenkant.

Zet 40 minuten in de oven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: