Scones met kaneel en walnoten

Ik ben Engeland fan! De mensen zijn zo aardig, de dorpjes te leuk, en het landschap zo stoer. En ik kan enorm genieten van een echte uitgebreide Engelse high tea. Scones met clotted cream en jam kunnen dan natuurlijk niet ontbreken. Ik maakte heerlijk scones, maar wel met een twist. Deze kaneelscones met walnoten en rozijnen zijn echt super lekker. Echt even wat anders ook. Lekker om te serveren met appelstroop en clotted cream, appelstroop past hier qua smaak beter bij dan jam. Als jij niet zo van rozijnen of walnoten houdt kan je deze gewoon weglaten. Misschien wil je wel stukjes appel toevoegen, dat is ook lekker. In ieder geval is dit een succeenummer voor bij de high tea.

Meer inspiratie voor de high tea? Ik probeer altijd een goede balans van zoet-hartig te vinden. Voor zoete hapjes passen bijvoorbeeld deze muffins er goed in, om het wat lichter te maken kan je ze ook in kleiner formaat bakken. Deze koekjes doen het ook altijd goed, deze pancakes ook en als je nog meer uit wilt pakken kan je er ook nog wat kleine puntjes van deze cheesecake bij serveren. Hartige ideetjes zijn bijvoorbeeld deze quiche, verschillende broodjes en deze frisse salade. Hier komt het recept voor de scones!

Ingredienten voor 8 scones:

– 250 g zelfrijzend bakmeel

– 1/2 tl zout

– 2 tl bakpoeder

– 3 el basterdsuiker

– 1 el kaneel

– een hand walnoten

– een hand rozijnen

– 50 ml gesmolten roomboter

– 1 ei

– 75 ml melk

– 100 ml slagroom

– 30 g mascarpone

– Appelstroop

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Meng eerst het zelfrijzend bakmeel, zout, de basterdsuiker, kaneel en het bakpoeder. Voeg het ei, de gesmolten boter en melk toe en mix het tot een egaal, dik beslag. Hak de walnoten grof. Voeg de rozijnen en walnoten toe aan het beslag.

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat het deeg. Maak er een rondje van van zo’n ongeveer 4 cm dik. Snijd hier acht punten van. Bak in ongeveer 20 minuten in de oven.

Maak de clotted cream door de slagroom stijf te mixen, en op het laatst de mascarpone erdoorheen te mixen. Serveer de scones met de clotted cream en appelstroop.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: