Ravioli ovenschotel met kaassaus en gegrilde groenten

Dit zou ik echt elke dag kunnen eten. Ik vind ravioli sowieso al lekker, gegrilde groenten vind ik ook heerlijke en het wordt al helemaal lekker met een laag kaassaus erover. Vegetarisch eten is voor mij eigenlijk helemaal geen probleem. Wisten jullie al dat het deze week Nationale week zonder vlees is? Ik doe mee dus eet deze week geen vlees, en er verschijnen deze week dan ook geen recepten met vlees. Deze ovenschotel is ook helemaal vega. Niet vegan, nee, dat zou ik wel heel lastig vinden. Dan zou ik mijn zondagse gekookte eitje moeten missen, mijn favo dessert tiramisu en natuurlijk kaas. Ik ben een flexitarier, en dat vind ik al best wel redelijk. Helemaal als ik ook nog eens mee doe aan deze vleesloze week.

Deze ovenschotel is dus een dikke aanrader. Hij valt bij je gasten ook zeker in de smaak, en het recept is makkelijk te verdubbelen, dus als je nog een recept zoekt voor je bezoek binnenkort: stop met zoeken. Hier komt het recept.

Ingredienten voor 2/3 personen

  • 250 g verse ravioli (ik gebruikte ravioli met gegrilde groentenvulling van de Deen)
  • 1 courgette
  • Een handje kerstomaatjes
  • 175 g champignons
  • 200 g mozzarella
  • 100 g jong belegen kaas, geraspt
  • 30 g boter
  • 3 el bloem
  • 300 ml melk
  • Een hand verse basilicum

Zet een pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook.

Snijd de champignons in vieren of in plakjes. Snijd de courgette in plakken. Halveer de kerstomaatjes. Hak de basilicum fijn. Snijd de mozzarella in kleine blokjes.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem beetje bij beetje toe, en mix met een garde totdat er een dikke roux ontstaat. Nu kun je de melk in delen toevoegen. Blijf ongeveer 5-6 minuten klutsen met de garde, als het goed is wordt de saus steeds dikker. Als de saus een goede dikte heeft, voeg je 150 g mozzarella toe, en 70 g gerapste kaas. Roer door tot de kaas in de saus is opgenomen, en breng op smaak met peper, zout, de basilicum en eventueel wat nootmuskaat.

Bak de champignons in olijfolie in een pan. Grill de courgetteplakken on een grillpan met olijfolie. Snijd de gegrilde courgette in drie stukken.

Kook de ravioli gaar in het kokende water met een snuf zout.

Doe de ravioli, champignons, courgette en tomaatjes in een ovenschaal. Giet de kaassaus erover, en maak af met de overgebleven mozzarella en gerapste kaas.

Zet ongeveer 20-25 minuten in de oven.

Een gedachte over “Ravioli ovenschotel met kaassaus en gegrilde groenten

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: