Rijströsti’s met gebakken champignons

Ga jij nog op wintersport dit jaar? Veel Nederlanders zijn deze tijd op de piste te vinden. Ik niet helaas, skiën is niet zo mijn ding. Ik heb het een keer gedaan, zeg maar 3 keer van de babypiste af, en ik werd er met de val minder blij van. Maar om toch een beetje de après-ski sferen in huis te brengen maakte ik deze rösti’s. Traditionele rösti wordt gemaakt van aardappel, maar ik vond het leuk om deze een twist te geven dus maakte ik rösti’s van basmatirijst. De rösti’s zijn extra lekker met de champignon-roomsaus met ham. En gebruik niet te weinig boter voor het bakken van de rösti’s, het is namelijk echt om chagrijnig van te worden als je ze niet loskrijgt van de bodem. Ga jij nog op wintersport? Of ben je al geweest? Voor iedereen is dit recept in ieder geval aan te raden, als je een skiliefhebber bent of juist niet.

Ingrediënten voor zo’n 12 röstirondjes met champignonsaus

  • 200 g basmatirijst
  • 1 ui
  • 50 g ham
  • 200 g champignons
  • 1 ei
  • 60 g geraspte kaas
  • 1 el verse peterselie, fijngehakt
  • 200 ml slagroom
  • 3 takjes tijm
  • Roomboter

Bereid de rijst volgens de verpakking. Laat afkoelen.

Snipper een ui.

Meng de rijst en een ei, de helft van de gesnipperde ui, de geraspte kaas en flink wat peper en zout.

Snijd de champignons in vieren, en de ham in stukjes. Bak de champignons met de rest van de gesnipperde ui in roomboter, en voeg de takjes tijm, de ham, slagroom en peper en zout even later toe. Laat even pruttelen. Leg de deksel op de pan.

Verhit in een koekenpan een flinke klont boter. Verdeel drie rondjes van het rijst mengsel in de pan en bak bruin en gaar, een paar minuten per kant. Herhaal dit tot het mengsel op is.

Serveer de rösti’s met de champignonsaus en eventueel gehakte peterselie.

PS: op de foto zie je niet dat het een roomsaus is, de room was ik er eerst vergeten bij te doen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: