6 x Burgers

Wat is jouw favoriete burger? De Amerikaanse meatburger met cheddar, een lichte visburger, of een vegetarische groentenburger? Ik lust het allemaal. Er staan intussen dan ook al meerdere recepten voor burgers op de blog. Daarom dacht ik er een verzamelblog van te maken. Burgers eten vind ik altijd heel gezellig. Vooral als je ze nog moet bouwen. Dan is de basis het broodje en de burger, en pimp je die op met sla, kaas, bacon, avocado, komkommer en noem maar op. Hieronder link ik 6 recepten die al op de blog staan voor burgers. Laat me weten welke burger jij zou kiezen, ik ben benieuwd!

Zoete aardappelburger met halloumi en avocado

Deze burger is vegan! Nou ja niet helemaal, als je de halloumi weglaat dan wel 100%. Een top recept voor een heerlijke smeuïge burger met een knapperig broodje, romige avocado en zoute kaas. Dikke aanrader hoor.

Kipburgertjes

Auw, deze foto… Dit is een recept van mijn blog anno 2016, toen ik me nog niet zo bezighield met foodfotografie. Gewoon ff snel een foto van het eten maken, ‘ff voor de blog nog niet eten hoor!’ en twee seconden later gewoon aanvallen. Maar over de smaak valt niet te twisten. Ik maak deze kipburgers namelijk nog regelmatig, ze zijn zo lekker.

Tonijnburgers met avocado en wasabi-citroenyoghurt

Deze staan pas net op de site. Grappig om de foto’s te vergelijken met die van hierboven hahaha. Als jij een visliefhebber bent, moet je hier stoppen. Deze tonijnburgertjes snacken lekker weg, helemaal met de wasabisaus en avocado. Hmmm…

Falafel-boerenkool burgers

Falafel ken je vast wel. Heerlijk met een knoflooksausje om te dippen, in een wrap of in een salade. Maar je kan er ook lekkere burgers van maken. Als Hollandse touch voegde ik ook nog wat boerenkool toe. De burgers zijn super gezond en ontzettend lekker.

20171001_134247

Tonijnburgers

Hier alweer een recept voor tonijnburgers. Maar dit is een basic variant, een lekker basisrecept voor mooie en lekkere burgers, waar je vrij bent om hem nog te pimpen. Ook deze foto is oud, zoals je wel ziet. Hier deed ik er sla, curry en gerapste wortel op, maar je kan hem ook nog pimpen met hollandse garnalensalade bijvoorbeeld, gerookte zalmsalade, tzatziki, komkommer, gegrilde courgette etc…

image

Champignon-tijmburger met geitenkaas

Weer een vegaburger. Deze is gemaakt van champignons, geitenkaas, walnoten en tijm. Geitenkaas, walnoten en honing zijn met elkaar getrouwd. Zo blijkt dat ook weer als je deze burger eet. Makkelijk te maken, en natuurlijk heel lekker.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: