Februari: Sweet 16, Schoorlse duinen, veel koken en vakantie

Hi 🙂

Leuk dat je mijn februari verslag leest! Het was weer een leuke maand. Het is alweer mijn vierde maandverslag! Ik ben altijd benieuwd waar jullie leesinteresse ligt, zodat ik daar rekening mee kan houden op mijn blog. Willen jullie daarom hieronder even je mening geven?

Februari begon leuk en eindigde leuk. Het begon met mijn Sweet 16, en eindigde met een relaxte krokusvakantie. Ik word ook altijd van het licht dat langzaamaan steeds langer aan blijft houden. Elke dag weer een beetje langer licht, heerlijk! Helemaal is het gunstig voor mijn blog. Vaak kook ik recepten voor het avondeten, maar kan ik dan geen foto’s maken omdat er geen daglicht aanwezig is. Gelukkig kan dat nu steeds vaker. Anders moet ik in de middag al druk aan de slag met koken. Lees je mee met mijn Februariverslag?

Donderdag 1 februari

De maand begon leuk. Donderdag was ik al om 12.15 uit, en vrijdag was ik vrij vanwege de open dagen op onze school. Ik had samen met Anne afgesproken om te gaan lunchen bij Loft der Zotheid, waar we onze Q&A gingen voorbereiden. Druk op het linkje, dan kan je onze antwoorden lezen. Het was een super gezellige middag, we hebben het blogartikel voorbereid, gezellig bijgekletst en heeel lekker gegeten. Ik had een broodje geitenkaas met honing, gerookte bietjes, spinazie, granaatappel, en nog meer heerlijke dingen en Anne een tosti muhammarah en brie. So good. Het was tussen twee haakjes geen vega maand meer! Misschien wisten jullie uit mijn Januari maandverslag dat ik de hele maand januari vegetarisch ging eten, ik heb er nog over gedacht om vegetarisch te blijven, maar ik wil toch wel af en toe kunnen genieten van een goede carpaccio of een stukje malse kip. Gewoon niet elke dag.

Vrijdag 2 februari

Vandaag ging ik samen met mijn moeder en mijn zusje naar Alkmaar. Lekker een beetje shoppen en lekker lunchen. We begonnen met een lunch bij Sencha, waar ik een broodje hummus met gegrilde groenten at. Daarna gingen we een beetje shoppen, en ik slaagde niet in het kopen van kleding maar wèl in het kopen van truffeltapenade haha. Die had ik nodig voor een truffelpizza die ik voor mijn verjaardag wilde maken. Aan het eind van de middag gingen we zitten bij Bloem om even uit te rusten met koffie. Heel leuk tentje overigens.

Zaterdag 3 februari

Vandaag had ik een intensieve kookdag. Dat vind ik hele leuke dagen. s ‘Avonds zou ik verjaardag vieren, 4 februari werd ik zestien! Als voorgerecht maakte ik filodeegtaartjes met geroosterde pompoen, fêta, gekarameliseerde ui en knapperig spek. Viel heel goed in de smaak. Als hoofdgerecht maakte ik Italiaans stoofvlees met pappardelle (recept komt binnenkort online!) met een heerlijke pizza met truffelmascarpone, parmezaan en portobello’s. Ik kookte voor 10 vriendinnen, en het was super gezellig. Sommigen bleven nog tot halfeen, zodat ze toch nog een halfuurtje van mijn echte verjaardag mee konden pikken!

Zondag 4 februari

Want ja, ik was vandaag jarig! Een vriendin bleef bij mij slapen, en ik werd wakker met een lekker verzorgd ontbijt. Van mijn ouders heb ik leuke cadeaus gekregen: oortjes, sloffen (hahaha over deze twee dingen had ik het al wéken), en een ukelele! Van opa en oma kreeg ik een mooi horloge en van mijn vriendin een kaart met een tegoed om samen naar een concert te gaan. Die moeten we nog even uitkiezen! Verder gingen we vandaag naar Amsterdam, wilde ik graag haha. We hebben er een dagje De Pijp van gemaakt, stiekem vind ik alle wijken om het centrum nog leuker dan het centrum zelf. We hebben geluncht bij Bazar aan de Albert Cuijp. Dat was zo lekker, maar heel veel! Ik kreeg een mega kalfsburger met vijg en pistache. Even put of the box gegaan na mijn vega maand! Na de lunch hebben we geshopt in twee leuke vintagewinkeltjes. De eerste was een kiloshop, zo cool vind ik dat. Ik kocht een sjaal.

5 tm 11 februari

Nu ik dit schrijf is het 26 februari. Nu ik terugblader in mijn agenda staat er deze midweek helemaal niks in geschreven. Geen toetsen, niks. Ik heb dus wel tijd gehad om recepten uit te schrijven en te koken. Verder heb ik nog afgesproken met vriendinnen. Zondag was mijn oma jarig en ben ik naar haar verjaardag geweest. Dat was vrij saai. Maar wel fijn dat ze weer 88 is geworden.

12 tm 18 februari

Door de week verliep deze midweek weer vrijwel hetzelfde als de week ervoor. Geen toetsen, weer lekker gekookt en afgesproken met mensen. Vrijdagavond kwamen mijn neef en zijn vriendin bij ons logeren. Ik kookte voor ze: zwarte bonenburger en Tonijnburgers. Met allemaal lekkere broodjes, een koolsalade en halloumi. s’ Avonds stelde ik voor om spelletjes te doen, en uiteindelijk gingen we ook giebelen hahaha. Vroeger was dat zo’n cool spel en nu is alles zo dom haha.

Zaterdagavond gingen we uit eten bij La Mère Anne in Oudendijk en daar kan je zo ongelofelijk lekker eten! Ik nam voor gebakken geitenkaas salade, hoofd carpaccio en na drie soorten ijs naar keus. Ze kwamen serieus maar je tafel met allerlei soorten potten ijs waar je uit kon kiezen. Ik koos voor tobaboon (kende ik niet, hele bijzondere smaak!), chocolade en framboos.

Zondag gingen mijn moeder en zusje naar de Schoorlse Duinen. Ik nam een vriendin mee. Daar zijn we de weg kwijtgeraakt, en na de wandeling waren we dan ook toe aan appeltaart, bitterballen èn nacho’s. We zaten trouwens bij Honky Tonk.

19 tm 23 februari

Deze midweek weer geen toetsen, wel veel uitval! Oh ja en ik heb heel veel gefietst. Ik heb kort geleden (10 feb volgens mij haha) besloten om Aardrijkskunde als extra vak te nemen. Was een soort bevlieging omdat het precies in mijn rooster paste, maar ik vind het serieus best een interessant vak. En er zitten veel leuke mensen in het cluster, ook belangrijk. Ik mocht meteen meedoen met een PO over een buurtprofiel en dat deden we over een dorpje 11 km van school vandaan. En 15 km van mij huis. Voor de PO ben ik twee keer hier naartoe geweest, een dat was dus best een stukkie fietsen. Heb nu alleen maar meer respect gekregen voor mijn vriendin die dit stuk elke dag heen en weer fietst. 🙂

Woensdagavond gingen we met school naar de schouwburg, naar de voorstelling Innenschau. En echt, ik heb best wel hard gelachen. Ik ga hier geen details vertellen, daarvoor moet je zelf maar even onderzoek doen, maar het was af en toe wel echt heel apart.

Vrijdag fietste ik voor de derde keer naar het dorp waar mijn vriendin woont, maar nu niet voor AK. Ik ging bij mijn vriendin logeren en dat was heel gezellig. We gingen ook koken, en maakten wrapbakjes uit de oven met kip, garnalen, guacamole, sla, mais en nog meer vullingen.

Zaterdag 24 februari

Vandaag was de eerste vakantiedag! Daar was ik wel ff aan toe. Samen met mijn vriendin hebben nog koekjes gebakken, en om drie uur ging ik weer naar huis fietsen. Tegenwind! Maar ja, het zonnetje scheen :).

’s Avonds kookte ik voor vriendin van mijn ouders. Ik maakte Romige citroenspaghetti, witte vis met citroen en venkel uit de oven en een salade van veldsla met geroosterde pompoen. Als toetje had mijn vader Baked Alaska gemaakt.

Zondag 25 februari

Vandaag heb ik drie nieuwe recepten gemaakt voor de blog. Die zien jullie binnenkort online. Ook maakte ik een gezond pakket voor mijn zieke vriendin. Die verraste ik met mijn pakket en bezoek. Onze middag werd onderbroken door een vervelend geval. Sorry, maar dat deel ik liever niet op de blog. Het is wel allemaal weer goed gekomen!

Maandag 26 februari

Ik mocht meedoen met de band van klasgenoten, en daar zei ik geen nee tegen. We hebben een paar uur geoefend, en dat ging wel goed. Ik speelde op de elektrische gitaar, en die speelde verrassend goed vergeleken met mijn akoestische gitaar thuis. Dus toen ik thuis was heb ik meteen Markplaats afgesurft om voor een mooi prijsje een elektrische gitaar met versterker te kopen. En ik heb inmiddels een mooi deal kunnen sluiten, haha.

Dinsdag 27 februari

Dit was een leuke dag! Ik had in Amsterdam afgesproken met een vriendinnetje van vakantie van mij, dat was weer lang geleden dat ik haar had gezien! We hebben super veel gelopen, van Centraal naar de Pijp en met dertig keer verkeerd lopen… maar het was erg gezellig en we hebben geluncht bij Café Blond. Ook heb ik nog een leuk donkergroen jurkje gekocht met lange mouwen, zit heel cozy. Blij mee!

Om halfzes wilden we de trein terug nemen, dat was ook het plan. Rosans saldo was op, en ik had nog een minuut maar nam natuurlijk nog wel even snel afscheid, en toen racete ik naar het spoor waar ik moest zijn, en je raadt het al: de trein reedt voor mijn neus weg. Toen belde ik mijn vriendin op en we waren elkaar aan het zoeken. Het heeft serieus een halfuur geduurt voordat we elkaar hebben gevonden. We stonden allebei gewoon aan de andere kant van het station, superdom haha. Toen zag ik dat mijn volgende trein over een minuut ging, dus ik weer rennen en ja, ook deze reedt letterlijk voor mijn neus weg. Toen heb ik eindelijk nog even kunnen zitten met mijn vriendin haha, eindelijk even relaxt. Uiteindelijk was ik om 19.15 thuis.

Woensdag 28 februari

Deze dag was eigenlijk niet zo boeiend. Ik had de dag gepland om aan mijn blog te werken (gelukt), onze vakantie te boeken (gelukt), en aan school te gaan (helaas niet gelukt). ’s Avonds reden we naar de Achterhoek, daar hadden we een leuk huisje geboekt. We blijven hier een paar dagen, wat we allemaal gaan doen lees je in mijn volgende maandoverzicht van maart!

Liefs, Veerle

Lunch bij Loft der Zotheid

Birthday snaps…

Mega burger bij Bazar in Amsterdam

Super blij met mijn nieuwe ukelele!

Vreetuurtje in Schoorl na een pittige wandeling

Mega cookie gebakken

Lunch bij Café Blond

Advertenties

Een gedachte over “Februari: Sweet 16, Schoorlse duinen, veel koken en vakantie

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: