Taco salade

Deze salade heeft een aantal voordelen. Als ik een salade eet heb ik altijd het gevoel alsof ik heel gezond aan het eten ben. En dat is deze taco salade eigenlijk ook, een paar chippies moeten gewoon kunnen toch? Daarnaast eet je eigenlijk de ingrediënten van wat er in een taco kan zitten, maar dan met mes en vork. Voordeel is dus dat het er een stuk beter uitziet en wat efficienter eet. Alhoewel taco’s eten ook wel heel lekker en lachen kan zijn, als de tacoschelp breekt en de helft op je bord valt. Deze salade heb je in 2 minuten gemaakt. Als je snel bent dan haha, je hebt vrijwel geen snijwerk; alleen de avocado en tomaten. Het gehakt moet je nog even rullen. Voor de rest is er voor dit recept geen oven nodig, de blikjes giet je af en gooi je gewoon bij elkaar. Alles bij elkaar is een heerlijke salade. Ik koos voor een flinke drizzle sriranchasaus, wat voor flink wat pit zorgde haha. Mijn mond stond een beetje in de fik. Dus de volgende keer doe ik daar wat rustiger mee, als jij al van jezelf weet dat je niet zo van pittig houdt kan je beter milde sweet chilisaus als dressing gebruiken. Deze salade is ook lekker om mee naar je werk of school te nemen. En heb je geen bonen in huis? Vervang deze dan door kidneybonen. Of als je vega bent kan je ook vegetarisch gehakt gebruiken. Wat jij wilt!

Ingredienten voor 4 personen:

  • 1 blikje zwarte bonen
  • 1 blikje mais
  • 100 g ijsbergsla
  • 1 avocado
  • 2 grote tomaten
  • 150 g gehakt
  • Chilisaus (of sriranchasaus voor meer pit)
  • Tortilla chips
  • Koriander

Rul het gehakt in een koekenpan. Laat afkoelen.

Snijd de tomaten en de avocado in stukjes.

Laat de zwarte bonen en mais uitlekken.

Verdeel over een schaal ijsbergsla als onderste laag, gevolgd door de andere ingrediënten. Maak af met blaadjes koriander en een drizzle chilisaus. Serveer met tortillachips.

Ingewikkelder dan dit is het niet! Eet smakelijk :).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: