Pavlova met lemon curd, bramen en frambozen

Dit receptje doet me denken aan de zon. Ik heb zoveel zin in de zomer weer! En het voorjaar zit er alweer bijna aan te komen, alhoewel het volgende week nog hard gaat vriezen… Van mij hoeft dat allemaal niet zo. Ik vind lemon curd zó lekker! En het geeft me ook meteen een lentegevoel. Ik maakte deze pavlova met het vocht van een blik kikkererwten. Ik zag overal dat dat een goede eivervanger zou zijn, en ik had geen eieren meer in huis. Dus toen was dit een perfecte uitkomst! En door de hoeveelheid suiker proefde je het kikkerwtensmaakje helemaal niet meer. Een aanraders voor veganisten dus. Maar als je het gewoon met eieren wilt doen weet ik zeker dat het ook met 100 g eiwit lukt. Ik heb hem verder helaas niet vegan gehouden, de lemon curd bevat ei en boter, en ik doe slagroom op de pavlova. Maar als je een beetje creatief bent met koken of ff googled, vind je vast wel een receptje voor vegan lemon curd. En van het verharde kokosvet kan je kokosslagroom maken. Je kan natuurlijk van alles aanpassen aan dit recept. De meringue is in ieder geval een goede basis, en je moet er een paar uur oventijd voor overhebben. Je kan in plaats van lemon curd, bramen en frambozen ook peer en chocolade als topping gebruiken. Of nog met salted caramel saus erbij? Te lekker… Maar nu het recept van deze lekkere pavlola!

Ingredienten voor 1 grote pavlola:

  • 5 el lemon curd
  • 150 ml slagroom
  • 1 tl poedersuiker
  • 50 g frambozen
  • 50 g bramen
  • 200 g suiker
  • het vocht van 1 blik kikkerwten of 100 gram eiwit

Verwarm de oven voor op 110 graden.

Mix in een schone kom de eiwitten of het kikkerwtenvocht stijf. Voeg beetje bij beetje de suiker toe (niet de poedersuiker).

Verdeel dit eiwit over een met bakpapier beklede bakplaat, en maak er een grote ronde ‘meringue’ van. Zet 2,5-3 uur in de oven.

Mix de slagroom stijf. Voeg een theelepel poedersuiker toe.

Verdeel de slagroom over de pavlova, vervolgens de lemon curd en daarna de bramen en frambozen.

Advertenties

2 gedachten over “Pavlova met lemon curd, bramen en frambozen

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: