Tonijnburgers met avocado en wasabi-citroenyoghurt

Al eerder publiceerde ik een recept voor tonijnburgers, maar dit is inmiddels alweer 2,5 jaar terug… De tijd vliegt, haha. De burgers waren een succes, en daarom besloot ik ze weer eens te maken, maar dan toch echt even anders. Ook vind ik dat het recept in de caption en professionaliteit wel wat verbetering kan gebruiken, maar ik laat het lekker zo. Kan ik over 10 jaar heel hard lachen dat ik vermeld ‘Dat het op kattenvoer lijkt!’. Echte reclame, zeker iedereen gaat dit maken nu haha.

Deze burgers waren echt heel goed gelukt, al zeg ik het zelf. Ik geef de burgers zelf een Oosters tintje door ketjap toe te voegen. Daarbij maakte ik een romig sausje van Griekse yoghurt en wasabi. En als tegenhanger citroen. Waanzinnig lekker. Ik voeg best wel wat wasabi toe, en hoewel ik niet zo van pittig eten houd vind ik de smaak van wasabi wel heel lekker. En dan kan ik die pit wel waarderen. Maar wil jij het nou graag wat milder houden, dan voeg je gewoon wat minder wasabi toe.

Deze burgers at ik op een lekker broodje, maar je kan ze ook gewoon los serveren, zoals je op de foto ziet. Of voor bij de borrel kan je er balletjes van maken. Dan dip je met prikkers in de tonijnballetjes, en kan je eventueel de avocado achterwege laten. Hoe dan ook, dit recept is een aanrader voor iedereen en vergt niet te veel tijd.

Ingredienten voor 4 grote of 8 kleine burgers:

  • 1 groot blik tonijn in water
  • 2 eieren
  • 2 beschuiten (of 3 el paneermeel)
  • 1,5 el ketjap
  • 1 avocado
  • 100 g Griekse yoghurt (10%)
  • 1 el mayonaise
  • 1 krappe el wasabipasta
  • 1 tl citroensap
  • Sesamzaad

Maak alvast de yoghurtsaus. Meng de Griekse yoghurt met de mayonaise, de wasabi, het citroensap en zout. Zet in de koelkast.

Laat het blik tonijn uitlekken. Meng in een kom de tonijn samen met de ketjap, 2 verkruimelde beschuiten of 3 el paneermeel, 2 eieren en peper en zout.

Vorm burgers van het tonijnmengsel. Ik maakte kleine burgers, maar als jij ze groter wilt kan dat natuurlijk ook.

Verwarm olie of boter in een koekenpan. Bak de burgers in heet vet, en draai het vuur laag. Leg de deksel op de pan, en laat zo’n vijf minuten op laag vuur bakken.

Vijf minuten later zal het ei in de burgers gestold zijn. Draai de burgers om, en zet het vuur hoger. Bak nog de andere kant nog even bruin.

Snijd de avocado in plakjes.

Serveer de burgers met de wasabisaus en avocado. Lekker om te eten op een knapperig broodje.

3 gedachten over “Tonijnburgers met avocado en wasabi-citroenyoghurt

Voeg uw reactie toe

  1. Pingback: 6 x Burgers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: