5 x zelf verse thee maken

Thee is het drankje wat ik het meest drink. Misschien is het jullie ooit opgevallen, dat ik totaal niet mee ga in de smoothie hype. Ook staan er helemaal geen drankjes op de site. Dat komt, omdat ik eigenlijk bijna niks lekker vind. Ik drink dagelijks thee bij het ontbijt, water op school en melk omdat dat moet. Maar suikerhoudende dranken moet ik niet hebben. De smaak van koffie vind ik super lekker. Maar koffie drinken gaat er bij mij ook niet in.

Om toch af te wisselen met iets om te drinken voor mij, maak ik er maar een feestje van met thee. Want je kan zoveel meer variëren met thee dan een zakje pickwick rooibos. Verse thee is hot (letterlijk en figuurlijk, haha). Steeds vaker bieden ze verse muntthee of gember-citroenthee aan in de horeca. Dat vind ik leuk, en lekker! En het zette mij ook aan het denken. Want waarom wel citroen en geen sinaasappel? Of wel munt maar geen salie? Buiten het feit dat het gewoon heel lekker, verrassend en verwarmend smaakt is het ook nog eens gezond. Met name saliethee schijnt heel gezond te zijn, en is een tip om te drinken als je ziek bent. Het zal keelpijn genezen, en google maar eens, dan krijg je een waslijst aan positieve gezondheidseffecten.

Voor al deze theeën geld dat je ze niet te lang moet laten trekken, tenzij je dat juist lekker vindt natuurlijk. Een lichte smaak van rozemarijn of van salie vind ik lekker en bijzonder smaken in de thee, maar het moet niet overheersend zijn. Dit geld ook voor sinaasappel en citroen. Anders wordt de thee erg zuur. Ook tip ik om honing of suiker in je thee te doen; ik vind dat niet nodig, maar dat is omdat ik gewoon niet van zoetere drankjes hou. Maar ik denk dat dit wel een goede toevoeging zal zijn om de smaken samenhangend te maken.

Vijf soorten verse thee

  • Salie en citroen

Nodig: een paar blaadjes salie en een schijfje citroen. Kokend water toevoegen. 2-3 minuten laten trekken. Voeg naar smaak een kneepje honing toe.

  • Sinaasappel en rozemarijn

Een takje rozemarijn en een schijfje sinaasappel samen met kokend water ca. 2 minuten laten trekken. Voeg naar smaak een kneepje honing toe.

  • Appel, kaneel en kruidnagel

1 stukje gedroogde appel met een half kaneelstokje en drie kruidnagels met kokend water circa 3-4 minuten laten trekken. Voeg naar smaak een kneepje honing toe.

  • Mango, munt en limoen

1-2 stukjes gedroogde mango, een schijfje limoen en een paar blaadjes munt met kokend water laten trekken, ca 2 minuten. Voeg naar smaak een kneepje honing toe.

  • Munt, gember en kardemom

1-2 cm gember in grove stukken snijden, ongeveer vijf peulen kardemom en een paar blaadjes munt laten trekken.

Advertenties

2 gedachten over “5 x zelf verse thee maken

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: