Hartjes brownies

Morgen is het 14 februari, en dat betekent natuurlijk Valentijnsdag! Al wekenlang liggen de hartjeskaartjes en hartjeschocolaatjes in de winkels. Bij ons op school is er een Valentijnsfeest en er is rozenverkoop. Ik ben benieuwd wie er dit jaar allemaal een roos krijgt haha.

Ga jij je lief nog verwennen? Of ga je als single gewoon je vrienden in het zonnetje zetten? Wat dan ook, je maakt iedereen blij met deze hartjes brownies. Je maakt gewoon basisbrownies, ik voegde nog wat karamelfudge toe aan het beslag om het nog lekkerder te maken. Onderaan het recept zet ik nog wel wat mogelijkheden die je kan toevoegen aan je brownies. Stiekem heb ik het basisrecept uit een kookboek, uit ‘Snelle Klassiekers’ van de foodblogger Brenda. Dat is het basisrecept voor de lekkerste brownies als het aan mij ligt. Als de brownies zijn afgekoeld, druk ik er met een hartjesvormpje hartjes uit. Daarna meng ik gesmolten witte chocolade met rode kleurstof, zo krijg je een mooie roze kleur.

Dit recept heb ik natuurlijk niet met Valentijnsdag gemaakt, ik schrijf dit recept een tijdje van tevoren uit. Deze brownies heb ik voor mijn oma’s verjaardag gemaakt. En die was er ook super blij mee. Hartjesbrownies zijn altijd goed, daar maak je het jaar rond mensen blij mee. Of jezelf natuurlijk.

Ingredienten voor ca. 20 hartjesbrownies:

Voor de brownie:

  • 200 g roomboter
  • 175 g pure chocolade
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuf zout
  • 250 g suiker
  • 25 g cacaopoeder

En verder…

  • 200 g witte chocolade
  • 1/2-1 tl rode kleurstof
  • Eventueel sprinkels

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de brownievorm met bakpapier.

Smelt in een steelpan op laag vuur de chocolade met de roomboter. Roer goed door en haal de pan van het vuur zodat het mengsel kan afkoelen tot kamertemperatuur.

Klop de eieren met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout schuimig. Roer het afgekoelde chocolademengsel erdoor.

Spatel het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder door het beslag. Verdeel het beslag over de brownievorm en bak de brownie 35 minuten in de oven. Het beslag is dan nog smeuïg, maar dat is juist goed.

Laat de brownie in 2 uur volledig afkoelen in de brownievorm.

Druk met een hartjesvormpje zo veel mogelijk hartjesbrownies uit de brownie. Leg alle brownies op een bord en zet een minimaal een uur in de koelkast.

Smelt de witte chocolade. Voeg de rode kleurstof toe en meng met een lepel. Voeg eventueel nog wat extra kleurstof toe voor een diepere roze kleur. Doop de brownies aan zijn mooiste platte kant in de roze chocolade. Verdeel er eventueel nog wat sprinkels over. Leg ze weer op het bord en laat uitharden in de koelkast.

Eventueel extra toevoegingen voor het beslag:

  • 125 g karamelfudge, in stukjes
  • 125 g oreo’s, verkruimeld
  • 125 g stukjes melk, puur en witte chocolade
  • 125 g m&m’s
  • 100 g walnoten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: