Lemon coconut bars

Happy carnaval!! Vier jij dit weekend carnaval? Hangt waarschijnlijk van je regio af. Hier bij ons, in West-Friesland gaat het er altijd groots aan toe. Er worden prachtige, enorme karren gemaakt waar ze maandelang tijd in hebben gestoken. Zaterdag is er altijd een kinderoptocht. Ik heb 2 jaar meegedaan met de kinderoptocht, en 1 jaar met de grote. We heetten de Color Kids. Bij de kinderoptocht zijn we een keer tweede geworden, helaas lag de lat bij de grote optocht veel hoger haha. Mooie tijden waren dat. Nu kijk ik liever naar de karren:).

Omdat het zondag is, deel ik een niet zo healthy maar wel heel erg lekker recept. Namelijk voor deze lemon coconut bars. De bodem is gemaakt van neutraal koekdeeg, waardoor de smaken van de lemon curd en kokos er goed uitspringen. Als extra heb ik er nog wat blauwe bessen aan toegevoegd. Dit bakseltje is echt wat voor de zondag, vooral leuk om gezellig samen te bakken in de keuken. De een maakt het koekdeeg, de ander de crumble. Maar je kan het natuurlijk ook gewoon voor jezelf maken, geen probleem;).

Ingrediënten:

Bodem:

 • 100 g boter
 • 175 g bloem
 • 1 ei
 • 50 g suiker
 • Scheutje vanille extract
 • snuf zout

Crumble:

 • 50 g boter
 • 50 g kristalsuiker
 • 30 g geraspte kokos
 • 75 g bloem
 • snuf zout

En verder…

 • 150 g lemon curd
 • 100 g blauwe bessen
 • 3 el geraspte kokos

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Maak de bodem. Kneed met je handen alle ingrediënten voor de bodem door elkaar, tot een bol deeg. Wikkel in plasticfolie en leg in de koelkast.

Maak de crumble. Kneed ook alle ingredienten voor de crumble met je handen, tot het een kruimeldeeg is geworden.

Bekleed een brownieblik met bakpapier. Verdeel het deeg voor de bodem in het blik. Verdeel hier 3 el geraspte kokos en de 150 g lemon curd over, en vervolgens de blauwe bessen. Verdeel de crumble erover.

Zet 35-40 minuten in de oven.

Advertenties

Een gedachte over “Lemon coconut bars

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: