Spinazie-geitenkaas croissanthapjes

Hoe eet jij een croissant het liefst? Bij het ontbijt, met boter en jam, of juist met kaas? Of heb je liever een ham-kaascroissantje? Ik heb hem het liefst als een hartig hapje. Zoals deze lekkere croissantflapjes met een vulling van spinazie met geitenkaas. Croissantjes eet ik eigenlijk niet zo vaak, omdat ik er al snel vol van zit. Deze hapjes zijn niet groot, dus dan kan je er gerust twee nemen of nog van je andere borrelhapjes genieten. Ze zijn ook een goed idee als onderdeel van een tapasdiner. Of voor een high tea. Ze zijn niet ingewikkeld om te maken, je hebt er nauwelijks snijwerk aan. De oven doet het belangrijkste werk.

Ik maakte deze hapjes voor oud&nieuw, voor vrienden van mijn ouders en mijn ouders zelf. Ikzelf ging met vriendinnen de stad in, en ik was heel blij dat ze nog een hapje voor mij hadden overgelaten. Recepten op mijn blog plaatsen zonder zelf geproefd te hebben dat kan natuurlijk niet.

Ingrediënten voor 12 croissanthapjes:

  • 200 g spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik croissantdeeg
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 100 g harde geitenkaas
  • 2 el zongedroogde tomaatjes
  • 1 eidooier
  • sesamzaad, ter garnering

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Hak de teentjes knoflook fijn, of pers ze in een knoflookpers. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes.

Bak de knoflook in een laagje olijfolie, en voeg de spinazie toe. Bak totdat de spinazie geslonken is, en voeg dan de zachte geitenkaas toe.

Rasp de harde geitenkaas grof.

Rol het croissantdeeg uit. Snijd door bij het kartelrandje, en dan nogmaals door de helft. Dat hoeft niet, alleen anders is het een vrij groot borrelhapje. Verdeel het spinaziemengsel over elk stukje deeg. Verdeel er geraspte geitenkaas over, en rol ze allemaal op.

Kluts een eidooier. Strijk over elk deegflapje op de bovenkant met eidooier. Verdeel er eventueel nog wat sesamzaad over.

Zet ongeveer 15-20 minuten in de oven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: