Filodeeghapjes met prei en garnalen

Prei, die Hollandse goedkope groente biedt meer dan je zou denken. Je kan er lekker mee experimenteren. Zo heb ik ontdekt dat prei met peer en kaas heel erg lekker bij elkaar smaakt. Of prei met dragon en vis. Ook met limoen gaat prei goed samen. Zo combineer ik prei met garnalen, limoen en ricotta met elkaar in een filodeegflapje. Super lekker en licht. En je hebt maar weinig ingrediënten nodig. Met filodeeg werken is een klusje wat niet moeilijk is als je het vaak gebruikt. Maar als je bladerdeeg gewend bent dan moet je er rekening mee houden dat filodeeg veel dunner is. Die van de Turkse winkel breekt minder snel, maar ik gebruik hem altijd van de gewone supermarkt en dat gaat altijd prima.

Als je het lekker vindt dan kan je er een dipsausje bij maken. Een sausje op basis van yoghurt of mayonaise lijkt mij hierbij wel goed passen. Maar dit is aan jou, want hiervoor heb ik helaas geen recept omdat ik ze zonder sausje al lekker genoeg vond!

Ingredienten voor 8-10 filodeeghapjes:

  • 8 vellen filodeeg
  • 1 prei
  • 1/2 limoen
  • 125 g ricotta
  • 100 g diepvriesgarnalen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de prei in dunne reepjes. Was grondig zodat alle aarde eruit is. Laat uitlekken in een zeef.

Bak de garnalen in een koekenpan in olie. Voeg de prei toe en bak ook mee.

Rasp een beetje van het schil van de limoen, en knijp het sap van een halve limoen uit. Voeg dit toe aan de roerbak. Voeg ook de ricotta en peper en zout toe.

Verdeel met een kwastje over elk vel filodeeg wat olijfolie. Verdeel het preimengsel over alle deegblaadjes. Rol ze op of in de vorm die je wilt:).

Verdeel over alle flapjes nog wat olijfolie met een kwastje.

Verdeel de flapjes over een ovenrekje, met bakpapier bekleedt. Zet 20 minuten in de oven, of iets langer als hij niet bruin genoeg is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: